USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

У бою з окупантами загинув легендарний український льотчик Ігор Бедзай

9 Травня 2022 14:35
На 75-й день повномасштабної війни українські пілоти продовжують боронити повітряний простір. Одним із таких асів був заступник командувача ВМС ЗСУ з авіації Ігор Бедзай.

Полковник, борючись із російськими окупантами, 7 травня героїчно віддав життя за мирне небо над Україною. Про це на своїй сторінці у соцмережах повідомила Валерія Олєйнікова, передає 24 канал.

«А й правда, крилатим ґрунту не треба. Землі немає, то буде небо. Сильний командир та льотчик, вірний друг та хороша людина. Вічна пам'ять Герою. Герої не вмирають – вони вічно живуть в наших серцях», – написала дівчина.

Ігор Бедзай загинув під час виконання бойового завдання у складі екіпажу морського вертольота Мі-14 від ракети російського винищувача.

Полковник обіймав посаду заступника командувача Військово-морських сил з авіації. У 2014 році був виконувачем обов'язків командира 10-ї Сакської бригади морської авіації ВМС ЗСУ.

Одеське видання «Думська» пише, що він був уродженцем Миколаєва, за життя про нього ширилися легенди, згадували Героя як приклад відданості країні та військовому обов’язку.

Він був блискучим офіцером, добрим командиром, великим професіоналом, літав і на вертольотах, і на літаках, та при цьому був дуже скромною людиною.

У 2014 році 10-та бригада морської авіації під керівництвом Ігоря Бедзая провела масштабну операцію з порятунку своїх літаків і гелікоптерів. Під дулами автоматів наші військовослужбовці вивели бойову техніку з окупованого Криму та стали єдиним підрозділом, якому це вдалося зробити.

В умовах повної тиші у радіоефірі, на холодних двигунах українські пілоти піднялися в небо з аеродрому в Новофедорівці та забрали техніку з Кульбакіного. Після цього викрали ще один борт.

Волонтер Тарас Чмут розповів, що у 2014 році Ігор Бедзай чи не єдиний з усього командування флоту проявив лідерство та рішучість – допоки всі чекали на міфічні «накази з Києва».

З його слів, фактично завдяки лідерству полковника Україна змогла зберегти Морську авіацію.

Ігоря Бедзая було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2018 році він отримав нагородну зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Травня 2022 15:46
І нащо був той Зміїний, тож клепайте орків з безпілотників. Зірочка комусь сильно потрібна? Співчуття рідним...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus