USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Туніс скасував ПЛР-тести для певної групи туристів: які умови

2 Червня 2021 17:40
Із 1 червня Туніс скасував вимогу для туристів про обов’язкову наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Але це поширюється тільки на тих, у кого є сертифікати та довідки про вакцинацію.

Відповідна інформація міститься на спеціалізованому порталі МЗС України, повідомляє РБК-Україна.

Таким чином, українці з посвідкою на проживання в Тунісі або туристи і бізнесмени можуть потрапити в країну за умови надання:

- довідки про проведення вакцинації проти коронавірусу (дві дози) або підтвердження у вигляді QR-коду;

- медичної довідки, яка підтверджує, що людина перехворіла на COVID-19 за 6 тижнів до прибуття в Туніс;

- негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого за 72 години до посадки (звільняються від необхідності робити тест діти до 12 років).

Тобто при наявності перерахованих вище довідок до країни можна потрапити без ПЛР-тесту. Вакциновані і ті, хто перехворіли, звільняються від обов’язкової обсервації.

Українці, які прибули з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, за 72 години до посадки, зобов’язуються проходити обов’язкову обсервацію за місцем проживання протягом 7 днів. Місцеві органи можуть перевіряти проходження обов’язкової самоізоляції. По приїзду все одно будуть робити швидкі тести, а люди з позитивним результатом будуть змушені відбувати карантин в спеціалізованих центрах.

Усім іншим мандрівникам старше 12 років потрібно пред’явити негативний результат ПЛР-тесту з QR-кодом або довідкою, зроблений за 72 години до поїздки в Туніс. Також треба надати підписану декларацію із зобов’язанням самоізолюватись на 7 днів.

Крім того, перед вильотом в Туніс потрібно зареєструватися на сайті app.e7mi.tn.

Також необхідно врахувати, що між Україною і Тунісом діє візовий режим. Спрощений режим діє тільки для туристів у складі організованих туристичних груп чартерними або регулярними авіарейсами. Щоб оформити візи, потрібно звертатися в посольство Тунісу у Варшаві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus