USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Шість пенсій в Україні можна отримати авансом. Кому та як

14 Листопада 2022 07:43
В Україні пенсія виплачується у разі, якщо українець перебуває в межах країни. Водночас ті пенсіонери, які збираються виїхати за кордон, можуть написати заяву та отримати одразу шість виплат авансом.

Про цеінформує Оbozrevatel з посиланням на Пенсійний фонд.

«У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання», – йдеться у роз’ясненні.

Відповідно до закону, пенсія в Україні виплачується у грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення акціонерного товариства «Укрпошта» або через банк за вказаним у заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

У разі перебування пенсіонера за кордоном пенсія виплачується в тому випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами України.

Додамо, що частина українців на тимчасово окупованій території залишилася без пенсій. Через російських загарбників не працюють ні банкомати, ні відділення «Укрпошти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus