USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Репродуктивний вік сучасної жінки збільшується. Дослідження

8 Липня 2021 17:09
Середньостатистичний репродуктивний період у сучасних жінок збільшується.

Про це свідчать дані дослідження, опублікованого в журналі Американської медичної асоціації, де проаналізовано тенденції протягом 60 років, пише Українська правда. Життя.

Як пише медичне видання Sanfordhealth, репродуктивний період сучасної жінки виріс приблизно на два роки. Дослідження показало збільшення тривалості репродуктивного життя жінок з 35 до 37,1 року.

Ці дані можуть мати значення для планування сім’ї, бо більшість жінок хочуть знати, коли вони зможуть завагітніти.

Протягом багатьох років медики стверджували, що після 35 років досягти вагітності може бути складніше.

Дані нового дослідження показують, що репродуктивний вік може незначно зростати, що може призвести до змін у медичних рекомендаціях для жінок.

Дослідники виявили, що середній вік менопаузи зростає з 48,4 до 49,9 років, а вік початку першої менструації, навпаки, зменшується з 13,5 до 12,7.

Як зазначають медичні фахівці, сьогодні не вважається патологією, коли перша менструація у дівчинки наступає в 11 років. На це впливає багато факторів: генетика, етнічне походження і навіть харчування.

«Якщо ви загалом здоровіші, це впливає на вашу фертильність або здатність підтримувати репродуктивне здоров’я», – говорить практикуюча-медсестра медичного центру Sanfordhealth Елісон Гаррісон.

Що стосується вагітності після 40, то, за словами медиків, існує ризик виникнення ускладнень.

«З цим пов’язані більш високі показники генетичних відхилень, вищий ризик викидня, а потім проблеми під час вагітності, як-от високий кров’яний тиск, передчасні пологи та більш високі показники мертвонародження», – каже Гаррісон.

Звертатися до медичних працівників фахівці радять вже в 35 років, якщо не вдалося завагітніти після 6 місяців спроб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Липня 2021 19:49
Типове дослідження від "брітанських учоних" в тенденціях останнього часу. З серії "всі люди мають приховані схильності до гомосексуальності" чи "рахуємо гендери, скільки їх - 58 чи 100500?". Все це пусте балабольство і рахування непотрібного. Жінка після 30 для створення сім'ї та народження дітей фактично непридатна, це елементарна народна мудрість (за якою - досвід сотень поколінь). Та і 30 років - то вже з дууууже великою натяжкою цифра. Якщо вона до 20-23 років нездатна визначитись що їй важливіше - наб...уватись чи родина+діти, то хай собі далі гуляє (будує кар'єру, займається пошуками себе, отримує життєвий досвід, шукає гідного "партнера" - під якими би соусами це не подавалось"). Хлоп'ята, не ведіться на цю дурню, іноді в житті варто дослухатись до мудрих старших людей. Ще залишились такі, які думають не категоріями "толерантність - абьюз - партнерство - равноправіє".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus