USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Путін збрехав росіянам: Forbes спростував заяви президента РФ щодо ситуації в економіці країни

13 Травня 2022 12:15
Президент РФ Володимир Путін, виступаючи на російському телебаченні 12 травня, заявив про те, що темпи зростання інфляції в його країні знижуються, а рубль різко зміцнився. При цьому він як мінімум маніпулював, оскільки насправді економіка Росії демонструє ознаки руйнування.

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на видання Forbes. Журналісти перевірили заяви російського президента та вказали на його маніпуляції і відверту неправду.

Путін сказав, що обмінний курс рубля «зміцнюється» і «ймовірно, має найкращу динаміку» серед усіх світових валют.

З початку року рубль справді зріс на 11%. Проте така ситуація пов'язана зі штучним стримуванням, контролем за рухом капіталу. Більше того, курс рубля в РФ більше не відображає ситуацію в економіці: доки ВВП навіть за офіційними даними падає, рубль зростає.

«Рух валюти не відображає основні принципи Росії. Найчастіше ви бачите, що основні принципи відображаються у валюті. Введено заходи контролю за рухом капіталу, то це затемнює картину. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив минулого місяця, що рубль перебуває під безліччю маніпуляцій», – сказав старший ринковий аналітик валютної платформи OANDA Крейг Ерлам.

Путін вказав на зростання цін у Росії за останній тиждень лише на 0,1%.

Він наголосив, як це співвідноситься з погіршенням інфляції в Європі, заявивши, що деякі європейські країни майже на рівні 20% річної інфляції. Але при цьому не додав, що, за даними російського центрального банку, річна інфляція в Росії у квітні склала 18%, що набагато перевищує річний рівень інфляції в 7,5% у квітні, про який повідомляє Європейський Союз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus