USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Польща хоче значно спростити працевлаштування українців

31 Травня 2021 08:44
Влада Польщі планує низку заходів, які мають спростити доступ іноземцям, зокрема українцям, до місцевого ринку праці.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку, праці й технології Польщі Івона Міхалек, передає Укрінформ з посиланням на Dziennik.pl.

«Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїхати до Польщі, розпочали тут роботу, особливо за спеціальностями, де у Польщі бракує робочих рук, де поляки працюють неохоче», – заявила Міхалек в коментарі PAP.

За її словами, у країні спостерігається значна потреба у працівниках з-за кордону. Причому йдеться не лише про такі традиційні сфери як будівництво чи торгівля.

Заступниця міністра відзначила, що польські працедавці дуже позитивно оцінюють трудових мігрантів з України чи Білорусі.

Вона вказала, що спрощення процедури працевлаштування іноземців передбачено у нещодавно прийнятому Національному плані відновлення Польщі у постковідний період.

Зокрема, планується підвищити роль регіональних управлінь праці у процесі видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час на отримання таких документів та обмежити зайві формальності. Крім того, передбачається цифровізувати процес видачі дозволів на роботу для іноземців.

За різними оцінками, в Польщі сьогодні працюють 1-1,5 млн громадян України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сябровка Показати IP 31 Травня 2021 09:00
Так ось чому Польща так хоче розвалити РБ? Українців їй мало...
К.лучанин Показати IP 31 Травня 2021 11:23
Польща сприяє всіляко росту безробіття в Україні! Оце так Євросоюз, оце так "партнерство". Якщо буде так далі, то Україна як держава перестане існувати. Хіба за це боролись? І це цілком реальна річ.
Дмитро до К.лучанин Показати IP 31 Травня 2021 12:05
Українська влада сприяє безробіттю,!
скептик до К.лучанин Показати IP 31 Травня 2021 12:09
ну аякже ж !!!!!! це ж кляті поляки не інвестують в УРКАїнську економіку і не створюють нових робочих місць, а ще платять в УРКАїні мізерну зарплату.
Анонім до К.лучанин Показати IP 31 Травня 2021 12:14
всі кругом винні, що нас не люблять. а в нас такі гарні синьо-жовті шаровари із глибокими кишенями куди вміщається дууууже багато подарованого і просто краденого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus