USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Обмеження на виїзд за кордон чоловікам можуть послабити, – Арестович

5 Травня 2022 14:09
Радник керівника ОП Олексій Арестович заявив, що обмеження на виїзд за кордон чоловікам можуть послабити.

Про це він повідомив в ефірі 24 каналу, передає УНІАН. Арестович сказав, що обмеження можуть пом’якшити.

«Це величезне питання. Зараз триває дискусія, щоб окремим категоріям чоловіків дозволили виїжджати за кордон, принаймні короткотерміново. Адже волонтери і так виїжджають, з зобов’язанням повернутися. Бізнесмени, науковці, багато категорій чоловіків, які цього потребують (дозволу на виїзд за кордон. – Ред.)», – сказав Арестович.

Проте для цього потрібна зміна законодавства і рішення Верховної Ради. За словами Арестовича, це займе певний час.

«Дискусія триває. Такі рішення нелегко ухвалювати під час війни. Будь-яка помилка може обернутися докорами: «Ага, якщо б не це, то це було б так». Це дуже складно і морально, і організаційно, і законодавчо. Але дискусія триває щодня і стає напруженішою. Адже економіку також треба запускати», – зазначив радник голови ОП.

Читати ще: На вулицях і блокпостах Луцька вручають повістки. Чи мають право і що це означає

Нагадаємо, що дедалі частіше на кордоні ловлять україських чоловіків призовного віку, які тікають з України замість того, щоб боротися з агресором.

Як ми писали, на Волині затримали адвоката, який за хабарі допомагав чоловікам виїхати за кордон.

Нагадаємо, в Україні мобілізацію продовжать після 24 травня, якщо того вимагатиме ситуація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Мама Показати IP 5 Травня 2022 15:52
В мене син студент 19 років українського вузу . Хотів цього року ще поступати за кордон. Мобілізації не підлягає , але виїхати не може . Чому? Наприклад, тати 3 і більше дітей мобілізації не підлягають , але виїхати можуть. Здорові мужики. А дитина 18-19 років не може. Де справедливість ?
Печальна іронія до Мама Показати IP 5 Травня 2022 16:14
Тому що надмірна освіченість в цій країні не дає переваг. А от якби Ваш син був вдосталь популярний у дівчат, вже б завершував роботу над другою чи третьою дитиною, а заробляти гроші міг би обличчям - блогерствувати
Викладач. до Печальна іронія Показати IP 5 Травня 2022 21:36
Тому цього року через таку норму закону всі випускники хто мають можливість , мають 17 років будуть вставати у закордонні вузи
1 до Мама Показати IP 5 Травня 2022 17:12
Вибачте, але в нашій державі діти - це особи до 18 років. Зараз ви рівняєте свого 19-річного сина і умовного 30-річного батька трьох дітей? Ваш син хоче здобути освіту десь в Європі, а батько хоче прогодувати трьох дітей. Ви дійсно вважаєте, що це одне і те ж?
Мама до 1 до 1 Показати IP 5 Травня 2022 21:16
А ви дійсно вважаєте, що після Бучі( де розстрілювали саме хлопців з 18 років), в разі небезпеки треба таких « дорослих « 19 річних хлопців піддавати небезпеці, в той час як вони не підпадають мобілізації. Ви дійсно впевнені , що мама з 3 дітьми так само не справиться як мама з двома дітьми за кордоном? Чи двом дітям тато не треба, а трьом треба. ? І взагалі, я не казала , що тати трьох не мають права виїжджати, я з а те, щоб студентами, які як і тати багатодітні , не підлягають мобілізації і могли виїхати.
2 до 1 Показати IP 5 Травня 2022 21:24
Видно ви тато трьох дітей. Так уявіть ваші діти виросли . І одному 19 . Тоді б ви заговорили по іншому. А дописувач «мама» мала на увазі, що студенти, які не підлягають мобілізації всерівно, мали б право виїжджати за кордон, так як наприклад тати трьох дітей . А ви вже злякались за себе …. Вона ж ніде не написала , що вам треба щаборонити. Ви переживаєте за свою дитину, вона за свою… ви ж не біжите воювати і вона не зоче щоб її дитина воювала. Не всі у 19 років вже чоловіки і призвані воювати. Комусь і вчитись треба, комусь хліб садити…
Тато двох дітей до 1 Показати IP 5 Травня 2022 21:29
А чого тато двох дітей під час війни може прогодувати дитину в Україні, а тато трьох дітей різко ні? А якщо мене призвуть , то моя дружина справиться сама , а ваша вже ні? Я ще розумію як шість дітей і більш. Чи третя дитина особливо багато їсть.? Вибачте, за сарказм.
Лучанин до Тато двох дітей Показати IP 5 Травня 2022 21:33
Легко прикриватись дітьми і втекти за кордон. Може та мама просто переживає за сина , хоче щоб він виїхав. Сама не може виїхати з меншою дитиною. Уявіть як їй його кинути, а другу дитину повезти в безпечне місце ? Ті багатодітні тати що виїхали теж переживають в першу чергу за себе, бо є такі що і воюють , а не пишуть тут
Мама2 до 1 Показати IP 6 Травня 2022 06:45
Є різниця. Тобто я мама двох дітей і якось можу прогодувати своїх дітей поки чоловік захищає нас. Я не можу поїхати за кордон , хоч тут небезпечно , бо не можу кинути 18 річного сина самого. Для мене ще він дитина . Незалежно від законів. І в 30 років ви вже більш досвідчений і дорослий ніж мій в 18. То чого ви раптом маєте годувати дітей за кордоном , а мій син навіть виїхати не може, щоб допомогти мені там,щоб мені було спокійніше( і нашому татові теж), навіть якщо він ( син)не підлягає мобілізації , як ви?
Вільна Людина Показати IP 5 Травня 2022 19:43
Свободу пересування повинні мати всі без виключення люди. Це основа з основ європейських цінностей!!! А все інше - пережитки совка!!!
Анонім Показати IP 5 Травня 2022 22:02
Мене більше цікавить скільки коштів вивели в офшори під час війни і за місяць до 24. І хто.
ABC до Анонім Показати IP 6 Травня 2022 14:32
Та ну що ви, які офшори. То ж Петро-барига гроші в офшори виводив. А зараз при владі найчесніший і найвеличніший правитель. Ніхто ніде ні копійки не вкрав. Мамою клянуся.
Петро Показати IP 13 Травня 2022 00:14
В нашій країні немає справедливості. Я студент і немаю права щоб поїхати за кордон заробити ту копійку щоб заплатити за учобу???? Одні їдуть і зароблять а другі неможуть??? як так скажіть будласка де справедливість. Або нікого взагалі невипускайте і повертайте тих хто виїхав раніше, або дозвольте і іншим виїхати щоб щось заробити і повернутися назад щоб можна було за що прожити. Зверніть на це увагу!!!
Марина Показати IP 16 Травня 2022 07:55
Скажіть будь ласка, як чоловік - батько двох дітей, у якого дружина та ще мати- пенсіонерка(72 роки) може прокормити свою родину, якщо роботи не має? Великими зусиллями чоловік отримав контракт на роботу за кордоном, сплатив всі внески, отримав візу... А тепер що? Заручник ситуації, виїзду немає... Навіть у власному місті роботи також немає, щоб хоч якось триматися на плаву.... При цьому, квитанції за комуналку приходять досить вчасно... Не в повному обсязі оплатив- отримуй лист щастя, тобто позов до суду.... А з чого платить.... Дайте можливість чоловікам забезпечувати свої родини ( хоча ь тим, що мають вже на руках відкриті візи для на роботу)!!! І цим самим забезпечувати надходження валюти в Україну!
Марина Показати IP 19 Травня 2022 15:51
Марина Ястребинская Petition kmu gov ua петиція щодо виїзду чоловіків за кордон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus