USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині фермера оштрафували на пів мільйона за зберігання пального

28 Травня 2021 12:21
Боротьба з нелегальною торгівлею пальним торкнулася і фермерів. Через неврегульованість законодавства фіскальна служба їх штрафує за відсутність ліцензії на зберігання пального, яке вони закупили для польових робіт.

Про це зазначив депутат Ігор Волошенюк під час засідання сесії обласної ради.

З його слів, волинських аграріїв турбує ситуація, яка виникла з ухваленням нового закону щодо ліцензування на зберігання паливно-мастильних матеріалів. Адже з 1 квітня 2020 року кожен суб’єкт господарювання, який зберігає пальне, незалежно від цілі такого зберігання має спочатку отримати на це ліцензію. В іншому випадку йому грозить штраф в 500 тисяч гривень. Аграрії вже заявили, що ведення таких документів для малого та середнього фермера – це додаткові затрати та й сам підхід в принципі не підпадає під спрощення ведення бізнесу самозайнятим населенням.

Ігор Волошенюк повідомив, що на території області є випадки, коли сільгоспвиробників штрафують податківці.

«Наприклад, у Горохівському районі була ситуація: до фермера, який має близько 50 га під вирощування картоплі, приїхали податківці, написали матеріали і подали в суд. У нас виникла правова колізія, бо є закон 2005 року, який не відмінений, а прийнятий минулого року вступив у дію. Ми допомагали цій людині з юридичною підтримкою, суд визнав, що є така колізія і матеріали скасував. А штраф був не великий, не маленький – пів мільйона. Для людини, яка обробляє 10-15 гектарів землі такий штраф – це хрест на його господарці», – каже депутат.

Тож депутат звернувся до голови облради з проханням провести зустріч з представниками фіскальної служби, аби вони враховували цю законодавчу колізію.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 28 Травня 2021 13:31
це не колізія. це тупорилість законодавців. якщо я купую і зберігаю каністру пального для мотокоси, то маю ліцензію брати ?
Москаль до скептик Показати IP 28 Травня 2021 16:18
Страна непуганых идиотов
скептик до Москаль Показати IP 28 Травня 2021 19:14
при владі
Мешканка Показати IP 28 Травня 2021 13:44
Вони прийшли до влади і на людях експерементують. Зелень
Дід Єгор Показати IP 28 Травня 2021 14:10
в мотокосі не питання!!!! А ось якразь у фермерів це додатково підкормитися на них, трудягах! Працював фермер плідно РІК, отримав врожай, сплатив усі податки у державу! Продавши його отримав мізерний але дохід, для наступного року, оскільки гривня знецінюється, маючи можливості для зберігання закупив пального на наступний рік! Для власних потреб, для обробки землі!!! Тут прийшли бездарі-фіскали і вздрючили!!!!!! Привикли красти, сидячі в теплих кабінетах, маючи зарплати за кошти сплачені у вигляді податків тих самих фермерів
скептик до Дід Єгор Показати IP 28 Травня 2021 16:20
це я образно про мотокосу. сьогодні - ліцензія на зберігання ЗАКОННО придбаного палива. завтра буде ліцензія на зберігання законно зібраного врожаю. ? чи ліцензія на купленого в магазині хліба ?
Дід Єгор Показати IP 28 Травня 2021 18:16
+

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus