USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Міністр оборони Німеччини підтвердила поставку семи гаубиць Panzerhaubitzen 2000 Україні

6 Травня 2022 20:13
Німеччина погодилася поставити Україні сім самохідних гармат-гаубиць Panzerhaubitzen 2000.

Це підтвердила у Словаччині в п’ятницю міністр оборони Крістін Ламбрехт, повідомляє Європейська правда з посиланням на Die Welt.

Гаубиці мають бути поставлені з поточного ремонту. Німеччина також навчатиме українських військових використовувати ці системи озброєння.

Panzerhaubitzen 2000 – це важкі артилерійські установки, здатні стріляти на відстань до 40 кілометрів. Бундесвер описує Panzerhaubitze 2000 як одну з найсучасніших артилерійських систем у світі. Їхня сила полягає в точності та великій дистанції бою.

Нідерланди раніше пообіцяли Києву поставку п'яти таких гаубиць.

У Словаччині Ламбрехт відвідала німецьких солдатів на східному фланзі НАТО, які розгорнули там систему протиповітряної оборони Patriot.

Читати ще: WP: західна зброя, що надійшла в Україну, змінить хід війни

Наприкінці березня Бундестаг вимагав від уряду поставок важкого озброєння в Україну і ухвалив відповідну заяву правлячої коаліції та опозиційного ХДС/ХСС.

Також Ламбрехт пообіцяла поставку зенітних самохідних установок Gepard, яких виробник KMW ще має на складі 50 одиниць. Постачання важкого озброєння до України спровокувало запеклі суперечки в Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus