USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Із початку року на підприємствах Волині виявили 43 неоформлених працівники

3 Липня 2021 08:27
На Волині впродовж першого півріччя цього року під час інспекційної кампанії та проведення заходів контролю з питань виявлення неоформлених працівників виявлено 43 особи, які були допущені до виконання роботи без належного оформлення трудових відносин.

Про це повідомляє пресслужба Управління Держпраці у Волинській області.

Із 1 липня стартувала інспекційна кампанія, під час якої Держпраці та ДПС інспектуватимуть роботодавців, котрі продовжують ухилятися від декларування найманих працівників.

Роботодавцям нагадують, що інспектор праці може прийти в будь-який день та час з метою перевірити оформлення трудових відносин.

Для виявлення незадекларованих працівників, інспектор може безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм питання та отримувати пояснення.

При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Павлик Морозов Показати IP 3 Липня 2021 09:11
Дуже погано працюють службовці інспекційних кампаній щодо виявлення на підприємствах неоформлених працівників. Якщо би ці службовці інспекційних кампаній бажали б виявляти, а не робити вигляд, що вони стоячи помирають, то на теперішній час можна було би тільки у одному Луцьку, виявити неоформлених працівників, які отримують за свою роботу гроші у конвертах вдесятеро більше.
ОДІН. Показати IP 3 Липня 2021 11:33
Я вже п'ять років живу і працюю нелегально і так відсотків 60 живе...
HDR Показати IP 3 Липня 2021 12:07
Драконівські штрафи імені Гройсмана давно пора переглянути. Насправді неоформлені з'являються тому, що оформлювати працівника, і сплачувати в бюджет 50% від його зарплати - для малого бізнесу це майже нереально. Зробіть 20% і всі платитимуть. Але в нашій социківській державі це неможливо, бо треба "взять, і падєліть", (с) Шаріков.
Остап Вакарчук Показати IP 3 Липня 2021 15:15
Ні дорогенький читачику ви не праві обоє: "ОДІН" та "HDR". Чому в Германії досі немає корупції, а якщо і є то 5-7%, бо ще у 1933-1938 роках уряд Німеччини жорстоко карав тих підприємців і чиновників, які не бажали 100% сплачувати податки до державного бюджету; чому у Китаї взагалі немає корупції, бо за несплату 100% податків до бюджету країни запроваджена смертна кара. Ви подивіться які розвинуті економіки цих держав, бо є у громадян почуття відповідальності, сувора дисціпліна та державний прагматизм на майбутній розквіт країни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus