USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Готують процедуру екстрадиції: Шарія судитимуть в Україні

5 Травня 2022 13:01
5 травня Анатолія Шарія затримали в Іспанії за підозрою у державній зраді. Уже відомо про те, що його судитимуть в Україні, для чого блогера екстрадують.

Під час телемарафону представник Президента у Конституційному суді, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів, що чекає на затриманого в Іспанії Анатолія Шарія. Він зазначив, що проросійського блогера екстрадують до України, де його й судитимуть, передає 24 канал.

Веніславський підкреслив, що затримали Шарія у рамках міжнародної правової допомоги. Завдяки цьому вдалося не лише розшукати проросійського блогера за вчинені кримінальні злочини на території України, а й спіймати.

«Відповідно зараз буде започаткована процедура його екстрадиції до України, і він постане перед українським судом і відповідатиме за українськими законами», – підкреслив Веніславський.

Але варто розуміти, що найближчими днями Анатолія Шарія не привезуть до України. Федір Веніславський підкреслив, що європейські держави надзвичайно демократичні. Тож вони скрупульозно слідкують за тим, чи дотримуються усіх правових процедур. Тож адвокати проросійського блогера матимуть можливість оскаржити затримання.

«Але щодо того, що він точно потрапить на територію України та буде переданий у руки правосуддя, – в мене сумнівів також немає», – наголосив Веніславський.

Державний департамент Литви має у своєму розпорядженні неспростовні докази, які свідчать про те, що Анатолій Шарій дійсно безпосередньо пов’язаний з адміністрацією Володимира Путіна. Відтак, усі його заперечення цього не мають нічого спільного з правдою.

Дані свідчать про те, що Шарій виконує дві функції. Він чинить політичний, а також інформаційний вплив на людей за межами Росії. Що це означає? Те, що Анатолій Шарій подає своїм підписникам не власну думку, у чому він усіх переконує, а ті наративи, які озвучує замовник. Кремль, себто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus