USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Диспетчери в Мінську повідомили екіпаж літака Ryanair про лист із загрозою вибуху за пів години до його отримання, – ЗМІ

27 Травня 2021 10:08
Лист про нібито бомбу на борту рейсу Ryanair з Афін до Вільнюса, який використали як привід для посадки літака у Мінську, надійшов на електронну скриньку аеропорту вже після того, як білоруські диспетчери повідомили пілотам про замінування.

Інформація про це опинилася у розпорядженні розслідувального центру Досьє, німецького SPIEGEL та The Daily Beast, пише Європейська правда.

Мінтранспорту Білорусі опублікувало запис розмови між екіпажем літака і диспетчерами, який має підтвердити офіційну версію Мінська.

Проте «злита» інформація про лист з повідомленням про замінування свідчить, що він надійшов на скриньку аеропорту Мінська лише о 12:57 – майже через пів години після того, як диспетчери повідомили про нього пілотам рейсу, і о 12:47 літак вже змінив курс на Мінськ.

Втім, на електронній пошті адміністрації «Литовських аеропортів» лист з’явився раніше – о 12:25.

Лист прийшов зі скриньки «[email protected]». Журналісти звертають увагу, що організація ХАМАС, за представника якої видає себе відправник листа, заперечила свою причетність до інциденту, а привід, який використали для вимоги – припинення вогню між Ізраїлем та Палестиною – на той момент вже був неактуальним, тому що про нього встигли домовилися раніше.
О 12:30 рейс увійшов в повітряний простір Білорусі, після чого о 12:33 диспетчери повідомили пілотам, що лист надійшов «одразу у декілька аеропортів».

Як з’ясував центр «Досьє», на той час листа отримали тільки «Литовські аеропорти». Грецьке управління цивільної авіації заявило, що в Афінах такого повідомлення не отримували.

Літак змінив курс на Мінськ о 12:47.

Як з’ясували журналісти, копія листа від «Ахмеда Юрланова» прийшла на пошту Національного аеропорту Мінська ([email protected]) аж о 12:57 за білоруським часом – тобто, через майже пів години після слів диспетчерів, що в Мінську отримали такого листа.

Нагадаємо, 24 травня лідери країн ЄС погодилися уникати повітряного простору Білорусі. Євросоюз також погодився заборонити доступ білоруському авіаперевізнику «Бєлавіа» до своїх авіапростірів і аеропортів.

В результаті, близько десятка авіакомпаній, серед яких Lufthansa, KLM, SAS, Air France, LOT і Singapore Airlines, оголосили про припинення польотів над Білоруссю.

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

26 травня Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров’я України заявили про те, що в Білорусі залишилося приблизно 30 українських громадян, які лікуються в білоруських медичних установах. Уряд працює над вирішенням логістичних питань українських громадян.

Як ми писали, Мінськ 23 травня підняв у повітря військовий літак, щоб змусити пасажирський літак Ryanair приземлитися.

Після цього білоруська влада затримала опозиційного журналіста Романа Протасевича, який знаходився на борту посадженого літака, що викликало міжнародний резонанс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Йой Показати IP 27 Травня 2021 10:36
Ну що взяти з картохенфюрера ? Воно ж тупе !
Анонім до Йой Показати IP 27 Травня 2021 11:14
ну... ну.. там головне управління гш рф, мабуть, працювало
Ну так Показати IP 27 Травня 2021 10:52
Тільки в нас *гострі* сидять у владних кабінетах, крадуть подачки мвф, і дивляться, як гицелі Києвом марширують.
У нас до Ну так Показати IP 27 Травня 2021 12:19
У нас зрадники в кабінетах сидять. А кругом "мудрий нарід".
777 Показати IP 27 Травня 2021 11:17
Самолет посадили.кого надо посадили тоже. теперь можно кукарекать что угодно.
Я Показати IP 27 Травня 2021 14:22
Інформація про це опинилася у розпорядженні розслідувального центру Досьє, німецького SPIEGEL та The Daily Beast, пише Європейська правда - далі можна не читати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus