USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Четверо за день: у Росії губернатори масово складають повноваження

10 Травня 2022 19:40
У Росії за один день, 10 травня, вже чотири губернатори оголосили про дострокове складання повноважень, ще один заявив, що не переобиратиметься на новий термін.

Про це з посиланням на російський Інтерфакс повідомляє Українська правда.

Губернатор Саратовської області Валерій Радаєв повідомив, що вирішив скласти повноваження.

"Мною прийнято рішення про дострокове складання повноважень губернатора. Я десять років очолював Саратовську область. У зв'язку з виборчою кампанією, що наближається, не буду висувати свою кандидатуру на черговий термін для обрання главою регіону", – заявив Радаєв.

Вирішив залишити посаду й губернатор Томської області Сергій Жвачкін. "Я залишаю пост губернатора", – звернувся він до жителів регіону.

Жвачкін пояснив, що є одним із найстарших губернаторів, у січні йому виповнилося 65 років, тому "треба давати дорогу молодим".

Залишає посаду й губернатор Кіровської області Ігор Васильєв.

"У зв'язку з наближенням закінчення терміну повноважень на посаді губернатора (...) мною прийнято (...) рішення залишити посаду губернатора Кіровської області та продовжити роботу на федеральному рівні", – написав Васильєв, звертаючись до місцевих жителів.

Глава Республіки Марій Ел Олександр Євстіфєєв також заявив, що вирішив піти з посади.

"У зв'язку із закінченням терміну повноважень глави республіки Марій Ел я звернувся до президента Росії з проханням прийняти мою відставку", – написав Євстіфєєв.

Своєю чергою не висуватиме кандидатуру на наступний термін губернатор Рязанської області Микола Любимов.

"Наближається термін закінчення моїх повноважень. Прийняв відповідальне рішення – не висуватись на посаду губернатора на наступний термін", – заявив Любимов.

Тим часом полонені російські окупанти зізнаються у проведенні прихованої мобілізації. Також відомо, що Росія фіксує більшість своїх загиблих солдатів як зниклих безвісти, аби не сплачувати компенсацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus