USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Через чужий підпис лікарня на Волині переплатить 185 тисяч за протипожежну сигналізацію

3 Червня 2021 13:25
У торгах на встановлення сигналізації в Маневицькій лікарні перемогла дорожча пропозиція, бо на одному з документів підпис поставила інша людина. Учасник торгів, який запропонував меншу суму готує судовий позов про перевищення повноважень. Адже не виключено, що це було зроблено умисно, аби його дискваліфікувати.

Про це повідомляє Під Прицілом.

17 травня 2021 року комунальне підприємство «Маневицька центральна районна лікарня» оголосило торги на майданчику державних закупівель «Прозоро» на встановлення протипожежного захисту. Оголошена сума тендеру 1,2 мільйона гривень.

Торги відбулися 27 травня за участю двох претендентів: ТОВ «ЄВРОФЕСТ» (м. Луцьк), та ФОП Власов О.М. (м. Сарни). ТОВ «ЄВРОФЕСТ» надало найнижчу ціну у розмірі 784 тисячі 500 гривень, а ФОП Власов запропонував 969 тисяч 802 гривні. Учасники не знижували ціну на жодному кроці торгів.

Оскільки ТОВ «ЄВРОФЕСТ» запропонувало на 185 тисяч 302 гривні менше, то воно й мало б бути визнане переможцем. Проте через п'ять днів після розкриття, пропозицію ТОВ «ЄВРОФЕСТ» відхилили, а переможцем визнали конкурента, який запропонував вищу ціну.

Причиною відмови в протоколі вказано те, що на акті огляду об`єкту відсутній підпис уповноваженої особи від замовника, а на документі стоїть підпис іншої посадової особи лікарні, яка такі дії вчиняти не мала права. Це підтвердила й Наталія Радчук, яка вказана уповноваженою особою замовника.

Як зазначив представник ТОВ «ЄВРОФЕСТ», підпис на документі ставив юрист Маневицької лікарні і він мав би знати про свої повноваження. Саме до юриста його спрямували за підписом на акті огляду в секретаріаті лікарні. Відтак, чоловік був впевнений, що всієї процедури дотримано. Та саме через цей підпис пропозицію фірми, яка на 185 тисяч дешевша, відхилили. Чи це було зроблено з умислом, чи без, наразі не відомо. Директор ТОВ «ЄВРОФЕСТ» також повідомив, що з приводу перевищення посадовою особою своїх повноважень, готується відповідна заява до правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Месник Показати IP 3 Червня 2021 13:39
Знову договорняки, нічого особистого, вони просто крадуть наші гроші
Оксана Показати IP 3 Червня 2021 13:49
Ім потрібно звертатись зі скаргою до органу оскарження - Антимонопольного комітету. Лише цей орган може скасувати результати.
Олена Показати IP 3 Червня 2021 13:59
Ніхто і не сумнівався, головний лікар там мутить воду, напевно домовилися
Пожежник Показати IP 3 Червня 2021 14:02
Вони не знають таблички ділення, в нас все так робиться. От як би поділилися з головним лікарем, то мали би роботу, а так ці 180 тисяч поділяться між посадовцями. Ми багата громада, можемо дозволити собі годувати цих увальнів
Петро Показати IP 3 Червня 2021 14:09
Одні хапуги та корупціонери!
колонія №42 Показати IP 3 Червня 2021 14:21
Договорняк
Месник Показати IP 3 Червня 2021 14:43
Нехай скасовують торги. Як не скасують, значить пора поліції працювати, адже це явний договірняк з одним виконавцем робіт
Галина Показати IP 3 Червня 2021 14:43
Ця Наташа Радчук разом з головою отг там так все робить, Бегаль там нічого не вирішує Я працювала і я знаю. Давно вже потрібно щоб тією компанією зайнялася поліція. Це не перша і не остання закупівля що вони підстроюють. Яку би ціну не дали, все одно виграють ті хто дасть відкат. Маски медичні так само купляли
Бігль до Галина Показати IP 3 Червня 2021 15:39
Да да да. Саме так, все за відкати. Йдіть заяву напишіть, Галочко.
Євроіест Показати IP 4 Червня 2021 16:57
Шановне інформ. агенство "Волинські новини" , оскільки Ви є незалежним і незаангажованим агенство тоді повинні подавати інформацію всебічно. Зокрема компанію яку Ви показуєте ображеною, сама являється дуже не чесною. Лише проаналізуйте закупівлі через прозоро по "Обленерго" де наші з вами кошти, шановні читачі, точнісінько так само забирає "ображена" фірма ТОВ "ЄВРОФЕС".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus