USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Близько 410 млн людей перебувають у зоні ризику затоплення через глобальне потепління. Прогноз вчених

2 Липня 2021 09:13
Стрімке зростання температур світового клімату здатне призвести до того, що у 2100 році рівень Світового океану підвищиться майже на метр. У цьому випадку понад 410 млн людей опиняться під загрозою повеней і потопів.

Про це повідомило видання DailyMail, посилаючись на результати дослідження Інституту екологічних досліджень NUS у Нідерландах, пише OBOZREVATEL.

Вчені використовували прогноз підвищення рівня моря на три фути, щоб побачити, що зміна клімату підготує світу 79 років по тому.

Так, тепер 267 мільйонів людей живуть на суші, що розташована на висоті менш як шість футів над рівнем моря, при цьому 62% населення проживають у тропіках, але найбільше територій, схильних до ризику глобальних повеней, – в Індонезії.

Також високий ризик опинитися під водою і в низинних районах Північної та Південної Америки. До такої ймовірності в майбутньому схильні майже 20% суші, але в цих регіонах на сьогодні проживає лише 3% населення Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus