USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

У Луцьку на акцію протесту зібралися підприємці

18 Грудня 2015 10:24
Декілька десятків підприємців зібралися на акцію протесту проти змін до податкового законодавства під стінами облради.

Акція відбулася сьогодні, 18 грудня, поблизу будівлі Волинської обласної ради.

Як розповів виконавчий директор Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес Волині», голова громадської ради при Волинській ОДА Ігор Дильов, на позачергову сесію Верховної Ради винесли питання про бюджет та зміни до податкового кодексу. З його слів, підприємницьке середовище було обурене тим, що відбуватимуться подібні зміни. Спрощена система оподаткування для малих та середніх підприємців повністю зникає. Заявлене зниження єдиного соціального внеску до 20% стосується 10 мінімальних зарплат – на теренах області небагато підприємців, особливо дрібних, сплачує працівникам таку зарплату (на рівні 13600 гривень) своїм найманим працівникам.

Окрім цього, з липня 2016 року для підприємців вводять обов’язкові касові апарати, тож для підприємців на спрощеній системі оподаткування настануть часи, коли адміністрування податку стане дуже складним. Подібні акції відбуваються зараз і в інших містах України, а вчора акція протесту відбулася під стінами Верховної Ради.

Наразі питання змін відтермінували. Зі слів Ігоря Дильова, підприємцям варто долучитися до обговорення змін та стеження за цими процесами. Так, планують створити експертну групу – 22 грудня відбудеться засідання Громадської ради при ГУ ДФС області, де розглядатимуть це питання і пропонуватимуть свої зміни до податкового законодавства.

Під час акції зачитали відповідну резолюцію, яку передали заступнику голови ОДА Сергію Кошаруку. У резолюції йдеться про те, що підприємці хочуть сплачувати податки просто та не підтримують ускладнення їх адміністрування. Також документ передадуть в ГУ ДФС та міському голові, аби ті передали вимоги волинських підприємців керівництву країни.

Нагадаємо, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця ініціював зустріч із представниками бізнесу Волині.

Важливо, аби бізнесмени відчули допомогу, а не тиск з боку влади, - заявив голова облради Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 18 Грудня 2015 10:59
Провокатори підбурюють бариг. Спрощену систему відміняють тільки для юридичних осіб.
Тарас Чурило Показати IP 18 Грудня 2015 12:23
Останнім часом таких акцій стає все більше, маленьких, дрібненьких, у кожного свої вимоги. Та з часом вони обєднаються в одну... і тоді для діючої влади наступить апокаліпсис
Ахаха до Тарас Чурило Показати IP 18 Грудня 2015 13:12
Якщо СБУ вирахує тебе, апокаліпсис настане для тебе.
Ас до Тарас Чурило Показати IP 18 Грудня 2015 13:58
Закрити Базари це азіатське слово заборонити і все не буде кому на протести виходити
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 15:36
Будуть думати що підтримувати та на що гроші збирати
майдан Показати IP 18 Грудня 2015 15:48
Правильно роблять що для юросіб скасовують єдиний податок, які вони малі підприємці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus