USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Хто може отримати «шенген» на 5 років

12 Грудня 2013 15:04
Особи, які часто виїжджають за кордон для виконання професійних обов’язків, можуть отримати у Генеральному Консульстві Республіки Польща шенгенську візу терміном дії на п’ять років.

Про це під час круглого столу, присвяченого моніторингу реалізації візової політики Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку, що відбувся 12 грудня, розповіла Генеральний Консул Беата Бживчи.

Журналісти, а також інші професійні категорії, такі як підприємці, особи, які часто виїжджають за кордон у зв’язку з професійними обов’язками, можуть претендувати на шенгенську візу дією до п’яти років.

Зі слів Генерального Консула, шанс на отримання п’ятирічної візи має кожна особа, яка принаймні один раз мала будь-яку шенгенську візу протягом останніх трьох років та скористалася нею без порушень. Це може бути віза, видана будь-якою шенгенською країною, не лише Польщею.

«З огляду на те, що колектив консульства не буде збільшуватися, ми постійно замислюємося над зміною візової політики у рамках чинного законодавства. Одним з таких елементів на ґрунті угоди про спрощення візового режиму є те, що ми хочемо збільшити відсоток довготермінових та багаторазових віз. Категорії осіб, які можуть отримувати такі візи – це громадяни, які регулярно подорожують за кордон у зв’язку з професійними обов’язками (підприємці, журналісти, представники місцевих органів влади). Ці особи можуть розраховувати на інший підхід з нашого боку, ніж досі», - розповіла Генеральний Консул.

Беата Бживчи зазначила, що угода про спрощення візового режиму передбачає, що стосовно осіб, які перебувають на виборних посадах, потрібно керуватися каденцією тих осіб та видавати візи на термін дії каденції.

Вона наголосила, що видана віза ще не означає право в’їзду на територію Республіки Польща, рішення про це ухвалює працівник прикордонної служби. Тому у Генконсульстві та у візовому центрі зробили оголошення про те, що під час кожного перетину кордону потрібно обов’язково мати з собою документ, що підтверджує мету виїзду, адже траплялися випадки, коли особу, яка хотіла перетнути кордон без такого документу, повертали назад працівники прикордонної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus