USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани зібралися на віче за євроінтеграцію. ФОТО

24 Листопада 2013 17:31
Декілька тисяч лучан взяли участь у мітингу, що відбувся на Театральному майдані у Луцьку.

Мітинг відбувся 24 листопада. Тисячі лучан прийшли висловити протест проти згортання політики євроінтеграції. Багато хто з присутніх ставив підписи на підтримку європейського курсу України, які збирали у наметовому містечку. Так, після завершення мітингу назбиралося приблизно 4 тисячі підписів. Також роздавали символіку – повітряні кульки у кольорах прапора Європейського Союзу та прапорці України та ЄС.

Серед присутніх на майдані прапорів переважала символіка опозиційних політичних партій, хоча було й чимало прапорів Євросоюзу та синьо-жовтих стягів. Зі слів промовців, у луцькому мітингу взяли участь приблизно п’ять тисяч осіб не лише з Луцька, а й з усіх районів Волині.



















Розпочався мітинг приблизно о 12.30 з виступу гурту «Чорні черешні». Першою пролунала пісня «Волинь» про чудовий край, який найближчий до кордону з Європою.





Першим з промовців виступив депутат Луцької міської ради Василь Гриб, який продекламував рядки з поезії великих українців Івана Франка та Тараса Шевченка.





Громадсько-політичний діяч Володимир Бондар наголосив, що насправді ворогом українців є не Янукович, Азаров та інші керівники держави, а байдужість. З його слів, лише подолавши байдужість та сказавши своє чітке і конкретне слово українській владі про те, що українці хочуть бути в сім'ї європейських народів, вони можуть стати справді європейським народом.



Наступним виступив депутат Луцької міської ради Олександр Плісецький, який зазначив, що частина його однопартійців нині у Києві, однак луцький Майдан не менш важливий, ніж Майдан у столиці.




Народний депутат України Анатолій Вітів зізнався, що йому соромно бути депутатом парламенту, який неспроможний прийняти два закони – про прокуратуру та про звільнення Юлії Тимошенко. Для того, щоб Україна пішла туди, де її історичне місце – у Європу. З його слів, у парламенті вже зібрали підписи за відставку уряду Азарова, який, порушуючи закон, відмінив євроінтеграцію.



Заступник голови обласної партійної організації УДАРу Ігор Алексєєв зазначив, що Україна була, є і буде Європою, а Янукович та Азаров – не Президент та Прем’єр-міністр України. З його слів, ті, хто делегував права на владу цим людям, можуть їх забрати.



Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба зазначив, що питання звільнення Юлії Тимошенко принципове, адже, якщо сидить Тимошенко, то в будь-який момент у в’язниці може опинитися кожен з українців, який виступить проти волі влади.

«Вони хочуть дуже багато грошей вкрасти ще. А людям на зарплату нема, в казначействі миші бігають в сейфі. На всю Україну – 400 мільйонів гривень на казначейському рахунку. Це вже злодійство, яке переходить всілякі межі. Але на об’єкти, де вони крадуть гроші, виділяються та відмиваються кошти щодня. Якщо ми хочемо бути людьми, мати роботу, заробіток, жити нормально і не боятися, що завтра прийде якийсь посіпака та закине в льох до Юлі, ми мусимо сказати цій владі «геть!», - звернувся до учасників мітингу Богдан Шиба.



Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра закликав лучан пікетувати міську раду під час позачергової сесії, що відбудеться 25 листопада о 16.00.

Виступили також депутат Волинської обласної ради Святослав Боруцький та громадсько-політичний діяч Володимир Банада.




До учасників мітингу зверталися активісти луцького Євромайдану, які впродовж декількох днів мешкають у наметовому містечку, із закликом підтримувати безстрокову акцію.



Наприкінці мітингу зачитали резолюцію народного віча «За європейську Україну», у якій вимагають відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів, вимагають провести 27 листопада позачергову сесію Верховної Ради України, під час якої ухвалити усі потрібні для євроінтеграції законопроекти. Також вимагають від Президента скасувати рішення уряду та відновити курс на євроінтеграцію. У разі відмови - домагатимуться імпічменту Президента за державну зраду та зрив підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Резолюцію присутні підтримали одноголосно.




Наприкінці заходу Анатолій Вітів повідомив присутнім добрі новини – у київському мітингу взяло участь 300 тисяч осіб.

Національний гімн України виконали усі учасники віча.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Думка Показати IP 24 Листопада 2013 17:42
ПРЕКРАСНО, КОЛИ ЛЮДИ ВИХОДЯТЬ НА МІТИНГИ, ЗАХИЩАЮЧИ СВОЇ ПРАВА. МОЖЕ НАРЕШТІ ПОДОЛАЄМО КОРУПЦІЮ?
передумав до Думка Показати IP 24 Листопада 2013 20:08
У 2004-му виходили - подолали? Які тільки люди наївні і не бачуть, хто такі Яйценюки, Тягнибоки, Турчинови і Ко.?! Шкода українців!:(
ЗА ЄС ! до передумав Показати IP 24 Листопада 2013 20:30
Ти хатоскрайник чи противсіх ?
Небагатослівний до Думка Показати IP 25 Листопада 2013 08:32
Особливо коли вона на білих Ленд Крузерах закликає мітингувати... Аж смішно... До сліз
Мишко Показати IP 24 Листопада 2013 17:53
Доброго вечора товариство!Я не є прихильник Європейського Союзу так і Митного Союзу. Мені як батьку хочеться лише одного, щоб мої діти жили в країні, де поважають закон, отримуюють кваліфіковану освіту, достойну оплату праці. Дійсно надто складною є ситуація з казначейством!!Надто складною. І на це потрібно звернути увагу перш за все. Якщо дивитися на вождів, які сьогодні виступали на майдані, то стає шкода звичайного жителя нашого міста, який попри не сприятливу погоду прийшов. Хто сьогодні стояв в президії???Шиба, який неспромігся зробити моста елементарного до Варшавського ринку(вдумайтеся....). Володимир Налькович, який не має за собою жодних конкретних дій..Чи можливо Андрій Козюра запалить вогонь революції?.....Люди не ведіться на їхні красиві слова, за ними немає жодних справ!!!І повірте, допоки ми будемо тупим бидлом, вони будуть нас гнати ідеями з одного стійла в інше!Всім мир!
с2 до Мишко Показати IP 24 Листопада 2013 20:43
Правильно зробили львівяни, коли не пустили на требуну жодного політика. Але эвроінтеграція робиться не для шиби і ко, а для нас з вами. А в эвропі політики які себе хоч трішечки скомпрометували, практично миттэво йдуть, і більше не повертаються.
край до с2 Показати IP 25 Листопада 2013 09:02
100% -за.Ввечері бондар і вітів бігом прибігли на ТВ свої морди показати.Де вони всі коли мажори та менти вбивають наших людей.Поки ми самі не візьмемося , вони будуть тільки патякати.Бос бондаря комуно-соціалістично-нашоукраїно-нунсо-третьореспубліканець юга , в Києві вже кричав :-давай пегевибоги-.Йому крім влади нічого не треба.А юліна дочка з писульки щось млямлила (ще навіть не зійшов каліфорнійський загар).Два пальтрети юліних на всю площу в Києві під час мітингу , який організували люди ще від дня Свободи без всякої "апазиції".Люди самі зкоординуються.Дасть бог виберуть нормальних політиків.
с2 до Мишко Показати IP 24 Листопада 2013 20:48
Правильно зробили львівяни, що не допустили до виступів політиків, і заборонили політ символіку. Але евроінтеграція робиться не для шиби і ко, а для нас з вами. В эвропі політик що скомпрометував себе, йде з політики раз і назавжди. Ось тому я стояв і стоятиму на майдані.
юрій Показати IP 24 Листопада 2013 18:26
Прихильники митного союща з росією як гомосексуаліти - ніби-то їх багато, проте серед моїх друзів їх нема
Мишку Показати IP 24 Листопада 2013 18:33
Повністю погоджуюся!!!!!!!!!!! Коли побачив,хто почав виступати (бондар), то відразу пішов з площі,немає кого слухати.А зараз бачу,що виступали і інші "лідери" -козюра,шиба.Вони думають,що настав їхніх зірковий час знову бути при кормушці.Не вийде!!!!!!!!!!
мишку Показати IP 24 Листопада 2013 19:16
А чому ж не прийшов на майдан наш ВЕЛИКИЙ ЛІДЕР романюк?
левко до мишку Показати IP 24 Листопада 2013 19:20
бо боявся що дадуть "по шапці"
дідо Показати IP 24 Листопада 2013 19:32
Гриб-інтегратор з вкраденими трьома ділянками під забудову.
Василь Показати IP 24 Листопада 2013 19:34
На майдані коло церкви революція іде... :)
Мишко Показати IP 24 Листопада 2013 19:39
Мені байдуже на Романюка, я не патрон з чиновницької обойми))))Але дозволити собі стати стадною овечкою не дам.
Олександр Показати IP 24 Листопада 2013 19:42
Воно ніби і непогано - євроінтеграція. Але як подумаю про те, що там роблять зі здоровими сім'ями, як відверто насаджують гомосексуалізм і забирають дітей у нормальних батьків, як "толерантно" все більше обмежують християнство... Навіть і не знаю, чи воно нам тре...
ЗА ЄС ! до Олександр Показати IP 24 Листопада 2013 19:48
То їдь в мусульманську Росію і радуйся, коли тебе буде бити ОМОН і ти станеш рабом ...
СосуСсср до Олександр Показати IP 24 Листопада 2013 20:16
Росія це завжди високі стандарти життя і росіяни ніколи не їздять в Єгипет і Турцію і гірські курорти Австрії і Європи , і навіть в Крим не їдуть!!! Для чого , у них шикарна країна в яку вмі хочуть їхати відпочивати , як саму цивілізовану країну світу!!!!! Ура русськім ананам вічно п'яним , які навіть своїх жінок не " люблять" , отже всі навколо гоми. ( ідея Медведчука енд Пука) . Думайте волиняни!
с2 до Олександр Показати IP 24 Листопада 2013 20:51
Будуть насаджувати гомосексуалізм, зберемо Майдан : )
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2013 19:56
Вічно юний авантюрист і аферист козюра і тут як тут ))))))
EU Показати IP 24 Листопада 2013 20:04
У Львові ні одного політичного прапору не було!!! Чого ви у Луцьку йдете на ланцюгу у Вітіва та інших бездарів у політиці?! Ганьба!!!
Мишко -Олександру Показати IP 24 Листопада 2013 20:04
Олександр, не мочи туфту. Такі аргументи можуть розсмішити як максимум)))Насаджують гомосексуалізм)))Європа - розсадник гомосексуалізму:??))Так давайте Росію назвем розсадником алкоголізму))Люди висловлюйтесь по суті
За ЄС!у Показати IP 24 Листопада 2013 20:06
Причому тут одне до другого? Тобі ще у ЄС з небритою пикою...
Льоня Голубков Показати IP 24 Листопада 2013 20:07
А чия це біла Тойота 200-ка?
Семен Семеныч Показати IP 24 Листопада 2013 20:07
Бондарь и Козюра ще ті сосочілени. Шкода , що таких , як вони тьма , що рвуться назад до владування. Шиба і решта- це гнилі зуби Луцька. Молодь не вчиться в них взяткувати/ просто вперед до Європи. Повірте всі вищеназваним краще , щоб ми були при Росіі і неосвідченими, їм так простіше нас дурити своєю Важністю.
Олександр Показати IP 24 Листопада 2013 20:10
Мишко, на жаль ти не в темі... Прочитай щось про ювенальну юстицію у Європі - це я про сім'ю. А гомосексуалізм - ну, якщо одностатеві шлюби для тебе не насадження гомосексуалізму, якщо казки у північноєвропейських садочках про те, як принцеса полюбила іншу принцесу - теж ні, то хай.
с2 Показати IP 24 Листопада 2013 20:13
Люди якщо вам не подобаються виступи політиків, можете вставити у вуха наушники з улюбленою музикою. Але я вас закликаю приходьте на майдан! Незаради політиків а заради кращого життя, бо вони(політики) вам його навряд чи покращать.
с2 Показати IP 24 Листопада 2013 20:15
Студенти А-уууу?......де ви э?.......ПОЗОР ВАМ! На майдані Луцька майже самі пенсіонери, я просто в шоці. І це тоді коли у Львові студенти взавтра навіть на пари не йдуть. Мені соромно за вас, і я вас не розумію. Невже вас влаштовуэ те що у вас хочуть забрати эвропейське майбутнэ? Ваші мами і бабці мокнуть під дощем, заради вашого майбутнього. А ви отримали стипендію, 700 грн і щасливі? Зрозумійте що з таким відношенням 700 грн будете отримувати до кінця життя, і жити в гето, згадуючи як колись йшли пити пиво в майдан, в той час як потрібно було йти на майдан.
Підтримую. Я Коцан до с2 Показати IP 24 Листопада 2013 20:18
Коцан дав добро!!!!! Всі на майдан
с2 до Підтримую. Я Коцан Показати IP 24 Листопада 2013 20:32
Ага , іще в мами запитай :-)
знаючий до Підтримую. Я Коцан Показати IP 24 Листопада 2013 21:16
Так, тільки перед тим зайдіть в деканати, заберіть документи...
с2 до знаючий Показати IP 24 Листопада 2013 21:42
Якщо студенти в своі 18 років бояться протестувати, то це вже втрачене покоління. Луцьке студенство, мені вас шкода, такі молоді, і вже раби...
Олена до с2 Показати IP 24 Листопада 2013 22:01
куди ті полішуки вийдуть, змилуйтесь, по селах пороз’їжджалися, затуркані, бідоття, половина навіть не знає, що таке те ЄС і далі свого села і Луцька не були... прикро за таку молодь((
Полішуки до Олена Показати IP 24 Листопада 2013 22:54
Тю. Кабанчика у хліві годуємо на Різдво, самогонний апарат у клуні стоїть, і нашо нам той ЄС? Хай дурні ото по майданах мерзнуть.
Корінний лучанин до Полішуки Показати IP 25 Листопада 2013 10:11
Ай да МОЛОДЕЦЬ!!! ПРОДОВЖУЙТЕ ДАЛІ ТАК! ПРИЙДУТЬ до ВАС ЯСТРЕБКИ ПОГРІТИСЬ ТА Й САМОГОНУ ПОПИТИ! - ШУТКА!!!
Мишко Показати IP 24 Листопада 2013 20:19
Сашко, мені гомосексуалізм абсолютно побоку)))))))Це хвороба, до цього треба відноситися як до хвороби. Ати боїшся підхватити вірус?Тоді тобі в Європу точно не треба)
ЗА ЄС ! до Мишко Показати IP 24 Листопада 2013 20:25
В Сашка явно проблеми.
СБУ Показати IP 24 Листопада 2013 20:48
Всі на майдан,якщо не хочемо більше бути рабами в бандитській країні! Бондар і Шиба ....тут нідочого Б.П.Клімчук - маріонетка. Зробимо Україну європейською державою! Слав Україні!!!
бояться Показати IP 24 Листопада 2013 21:20
Бояться економічного спаду - потрібно дати їм всеукраїнський страйк!!! Най же по тому свої збитки рахують!!!
ubs Показати IP 24 Листопада 2013 21:49
гоніть з майдану того Бондара В.Н. це маріонетка перебіжчик!
Не@DeкVaT Показати IP 24 Листопада 2013 22:01
Мені здається що наша політика-лайно, але чомусь в ньому тонуть пересічні громадяни...
СЕМЕН Показати IP 24 Листопада 2013 22:05
усіх бувших "савєтів"-- у сибір до москалів.... а ми і без Європи не пропадемо...
До перемоги!!! Показати IP 25 Листопада 2013 00:05
Люди,ми повинні піднятися,бо кляті москалі вже святкують перемогу,зробивши із нас в який раз -ДУРНІВ!!!! Як вони легко,перекривши хід бізнесу, поставили нас на колінця, і пихато коментують наш відступ від ЄС!!!Аж гидко.... Не вірю НІЯКИМ сьогоднішнім лідерам,всі вони - НЕПОТРІБСТВО!!Але ми повинні іти заради СЕБЕ і наших рідних. Ну скільки те тупе москальство буде над нами знущатись..!!!Річниця голодомору нагадала нам про вічні страждання українського народу..Ми НАРЕШТІ повинні поставити на цьому жирну крапку!!І вказати усім на їх місце!!!
ПІДТРИМУЮ!!! до До перемоги!!! Показати IP 25 Листопада 2013 01:09
ГЕТЬ ЯНИЧАР ЗІ ВЛАДИ ДАЄШ НАМ ЄВРОПУ а не московію!!! геть прорусскіх янічар!!!! ВСТАВАЙ, УКРАЇНО!!! НЕХАЙ АЗІРОВ БІЛЬШЕ НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ В УКРАЇНУ!!! ХАЙ ДАЄ ІНТЕРВ'Ю русскім ЗМІ!!!
валентин Показати IP 25 Листопада 2013 08:36
януковича-в ж*пу Україну-в європу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus