USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Більше півтисячі лучан придбали контейнери для сміття

9 Лютого 2017 18:19
Мешканці приватних секторів купують контейнери для сміття, щоб їх не штрафували за сміттєві пакети уздовж дороги.

Про це йшлося під час телепередачі «Відкрите місто» на каналі «Нова Волинь» за участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева 9 лютого.

Нагадаємо, зі стихійним сміттям у Луцьку намагаються боротися вже не перший рік. Свого часу, екс-директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький розповідав, що лучанам ще кілька років тому пропонували придбати домашні контейнери для сміття, які можна було б поставити біля своїх обійсть, аби сміттєвози змогли забирати відходи. Пропонували їх придбати «на виплату» - щомісячно по 10 гривень на 3 роки. Однак продали тоді таких контейнерів десятків зо три.

«Луцькспецкомунтранс» був змушений пустити «планову» машину, яка в певний час щодня їздить такими вулицями і підбирає винесене сміття. Але тут також є нюанс: не всі можуть виносити сміття в один і той самий час. Проблема в тому, що рештки від сміття бездомні собаки розносять по місту.

Інспектори відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради спільно з працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» з 23 жовтня по 6 листопада 2016 року уклали договори на встановлення 58 контейнерів на вулицях Теремнівській, Львівській, Миру, Шевченка та Степовій. А у вересні Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про придбання 42 контейнерів для сміття для встановлення за наступними адресами: вулиця Митрополита Андрія Шептицького, вулиця В. Хурсенка, вулиця Кутузова, вулиця Вороніхіна та вулиця Клима Савура.

Віднедавна муніципали активно штрафують за те, що лучани виставляють на ніч сміття на дороги, а обличчя порушників публікують в соцмережах та ЗМІ.

Тарас Яковлев повідомив, що за три місяці лучани вже придбали 600 контейнерів для своїх господарств. Так, на вулицях Ковельській, Чернишевського, Володимирській, Дубнівській вже немає таких проблем з сміттєвими мішками над дорогою. Проблеми, каже посадовець, ще є на Львівській та прилеглих вулицях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 9 Лютого 2017 19:42
виставляти сміття на дорогу пластикових пакетах - нормальна практика і більшості розвинених країн світу, а от відсутність чіткої системи вивезення, сортування та утилізації сміття - звичайна практика України та інших країн третього світу
вишків Показати IP 9 Лютого 2017 19:55
брехуни. Нам ніхто не пропонував контейнери на виплату, і просто купити.
Анонім Показати IP 9 Лютого 2017 19:58
для початку варто почитати Правила надання послуг з вивезення побутових відходів, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 р. N 1070
кальян Показати IP 9 Лютого 2017 20:25
А скільки контейнерів поставите на Довженка
уася Показати IP 9 Лютого 2017 20:51
В статті мова йде про два види різних типи контейнерів, перший металевий (42 шт), які встановлюють біля багатоповерхівок, вони на 4-ох колесах. Другий тип, пластикові сині контейнери, які господарі приватних будинків повинні купляти самостійно (700-800 грн), так як раніше сміття виносили просто в пакетах то їх собаки і ворони добряче розносили і виглядало це мяко кажучи жахливо.
Анонім до уася Показати IP 11 Лютого 2017 21:26
вчасно треба вивозити, тоді собаки з бомжами не встигнуть розірвати
Конт Показати IP 9 Лютого 2017 21:01
Перед тим,я к купляти контейнер виясніть з ЖКГ де його встановити.Придбаний контейнер зарееструйте у ЖКГ. Бо як що вкрадуть, ви заявляете про це і ви відповідати не будете, як що винесете сміття на місце,де стояв контейнер, Відповідатимуть муніципали, які повинні оберігати обладнання,яке забезпечуе чистоту. За наявність на встановленому місті купленого Вами контейнера відповідатимуть муніціпали, які повинні оберігати чистоту на вулицях. Хай вже муніципали купляють Вам контейнер. Адже це їхня вина, що необерігають обладнання, яке забезпечує чистоту у місті.
Коновальця Показати IP 9 Лютого 2017 23:21
Купили за 540грн. Муніципали дали припис ми його виконали. Сусіди не стали виконувати вимоги то отримали штрафи. Рахую що це правильно
Анонім до Коновальця Показати IP 11 Лютого 2017 21:28
такий припис як і штраф незаконний
Світлана Показати IP 10 Лютого 2017 10:53
Живу на вул,Маковського, ніхто нікому не пропонував контейнери на виплату, ціла вулиця зносить сміття в одне місце в день вивезення. А чи буде можливість ті контейнери поставити це ще питання. Як розтає сніг, чи йде дощ вся вулиця залита,там самому пройти немає як, не говорячи про контейнер. Муніципали не бачать цілі кучі щебеню та піску біля окремих будинків, і це все на дорозі, як робили ремонти так і покидали,хоть перелітай через це все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus