USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

З 1 січня перше зображення Міккі Мауса стане суспільним надбанням США

25 Грудня 2023 00:32
Зображення Міккі Мауса з мультфільму «Пароплав Віллі» студії Disney 1 січня наступного року стане суспільним надбанням США.

На початку наступного року персонажу виповнюється 96 років з моменту його першої появи на великому екрані, повідомляють в Центрі дослідження суспільного надбання при юридичній школі Дюка.

Вперше на великому екрані персонаж дебютував у 1928 році.

Зазначається, що згідно із законодавством США, авторське право на продукт може зберігатися протягом 95 років.

Від так, з 1 січня твори з Міккі Маусом, яким виповниться 96 років, а також звукозаписи, яким буде вже понад 100 років з моменту створення, стануть суспільним надбанням США.

Статус дозволяє будь-кому перевидавати, робити аналоги та переробляти твори без дозволу власника прав.

У Центрі дослідження додали, що закінчення терміну дії авторських прав на мультфільм «Пароплав Віллі» не вплине на сучасні версії Міккі, тобто мишеня у головній ролі надалі відіграватиме представника Walt Disney Company.

Зазначається, що в наступному році суспільним надбанням США також стане персонаж мультфільму «Будинок на кутку Пуха» Тигруля, а також:

– роман Девіда Герберта Лоуренса «Коханець леді Чаттерлей»;

– роман «На Західному фронті без змін» Еріха Марії Ремарка;

– стрічка «Оператор» Бастера Кітона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus