USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«Ви все берете, що стоїть під магазином?» Лучанина вкотре судять за крадіжку мотоцикла

19 Травня 2024 07:44
Молодий лучанин побачив на парковці магазина чужого мотоцикла й заштовхав його до себе додому. Тепер розкаюється і просить не садити його до в’язниці. Згадав і про те, що в нього малолітня дитина, попросивши умовний термін.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Так, у мене дуже погане минуле. За ті гріхи я вже поплатився. У цій ситуації вийшло непорозуміння. Я взяв цей мотоцикл. Я живу на вулиці Хотимській, повів його до себе додому. Зрозумівши, що накоїв, повернувся назад, через 100 метрів мене затримала патрульна поліція. Тобто, я не мав ніякого наміру продавати транспортний засіб, шкоди йому ніякої не зробив, просто його руками завів. Тим паче, я не маю прав», – розповів обвинувачений Юрій.

Каже: одразу віддав двоколісного. Експерти оцінили його вартість у понад 25 тисяч гривень. До слова, нещодавно чоловік уже сидів у в’язниці за аналогічний злочин п’ять років.

«Через те, що потерпілий працює в доставці, то зразу відплати йому моральну шкоду за незручності. Я не хочу повертатися туди, де був, бо маю жінку й неповнолітню дитину. Дуже розкаююся у вчиненому. Прошу мене зрозуміти й залишити умовний термін. Я виправлюся», – зазначив обвинувачений.

Читати ще: Поїхав по цигарки: волинянина, який вкрав авто, посадили на шість років

Прокурори кажуть, що Юрій судимий двічі. І все через двоколісні.

«Суд не врахував, що обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимий за вчинення тотожних, у тому числі кримінальних, правопорушень, які відносяться до категорії тяжких злочинів, на шлях виправлення не став. Належних висновків він не зробив, продовжив займатися злочинною діяльністю. Чоловік вчинив вказане кримінальне правопорушення через декілька місяців після звільнення з місць позбавлення волі», – зауважила прокурор Оксана Яковлєва.

Перший раз молодик попався ще у 2016 році Тоді йому дали іспитовий строк.

«У тій ситуації це був мотоцикл друга, я його завжди брав. А батько побачив, що немає мотоцикла і викликав поліцію. Друга не було тоді вдома», – пригадав лучанин.

«А цей раз для чого Ви мотоцикл брали? Ви вже мали покарання за мотоцикл і знов поштовхали його додому. Яка мотивація? Ви все берете, що стоїть під магазином?» – запитали судді.
Той пояснює представникам Феміди, що переплутав.

– То для чого Ви його взяли?

– Я не можу Вам пояснити. Це проста дурість.

– Яка дурість? Не кожен виходить і бере те, що стоїть під магазином, що йому не належить. А Ви взяли й вийшли.

– Я ж хотів його повернути.

– Для чого Ви взяли мотоцикл?

– Я його просто переплутав... Я не можу Вам пояснити.

Читати ще: Вкрав автомобіль та втопив його у Турії: 24-річному ковельчанину повідомили про підозру

Водночас адвокат Ірина Ситник зауважує, що власник мотоцикла претензій до Юрія не має.

«Мій підзахисний із самого початку сприяв розкриттю злочину, давав покази, визнав вину. Потерпілий абсолютно не має ні моральних, ні матеріальних претензій до мого підзахисного», – акцентувала адвокат.

Суд першої інстанції присудив лучанину іспитовий строк. Порадившись, судді змінили вирок. Не ув’язнення, як просили прокурори, але й не умовний термін. Дали 1,5 року обмеження волі. Себто, перебування у виправній установі відкритого типу без ізоляції від суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus