USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Вночі росіяни влаштували масовану атаку по енергооб’єктах у шести областях

8 Травня 2024 08:27
У ніч на 8 травня атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській та Вінницькій.

Про це з посиланням на Міненерго пише Українська правда.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

"Ворог не полишає планів позбавити українців світла. Ощадливе використання електроенергії – внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години", – наголосив він.

Окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, серйозно пошкодивши обладнання, уточнили у ДТЕК.

"Ще одна надзвичайно важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв три наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже п’ятий масований обстріл енергетичних об’єктів компанії за останні півтора місяці.

Окупанти атакували теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня.

"З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні близько 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено, три енергетики загинули", − повідомили у ДТЕК.

Читати ще: Готували вбивство Зеленського: СБУ затримали двох полковників

Як повідомив Президент Володимир Зеленський, понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» запустили росіяни по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

До слова, у Києві цієї ночі не зафіксовано постраждалих людей та руйнувань. Всі повітряні цілі в районі столиці знищила протиповітряна оборона. Однак на Кіровоградщині внаслідок масованої атаки поранення дістала дитина.

Читати ще: Сили ППО сьогодні знищили 59 російських повітряних цілей
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus