USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Вдається зустріти кілька разів на десятиліття: в Австралії зазнімкували рідкісну тварину

10 Квітня 2024 00:30
Рейнджери сфотографували рідкісного північного сумчастого крота у найспекотнішому регіоні Австралії – Великій Піщаній пустелі.

Про це повідомляє BBC та ABS News, пише Українська правда. Життя.

Знахідку виявила група місцевих рейнджерів, що займаються моніторингом територій. За їхніми словами, сумчастого крота знайти непросто. Процес пошуку передбачає виявлення їхніх крихітних слідів, які складно помітити на піску.

Спершу тварину сплутали з дитинчам морської свинки, поділився експерт з дикої природи Гарет Кетт. Він стверджує, що, незважаючи на поширене упередження про бідну фауну в пустелях, ця місцевість повна унікальних істот.
Північні сумчасті кроти трапляються лише в центральних пустельних районах Австралії.

Читати ще: Вчені зняли на відео надзвичайно рідкісного колібрі, який раніше вважався вимерлим

Сумчасті кроти зазвичай потрапляють у поле спостереження людини лише кілька разів на десятиліття. Через віддаленість регіону, проживання тварин та їх схильність ховатись під землею місцева влада не знає про справжні розміри популяції.

Північний сумчастий кріт, або какарратул, завбільшки з долоню, має шовковисту золотаву шерсть і малорозвинені очі. За даними енциклопедії Britannica, ці тварини мають цікавий цикл життя: в один період вони інтенсивно активні, а в наступний – раптово засинають.

Читати ще: Науковці зняли надзвичайно рідкісного дельфіна із «великими пальцями». Який він має вигляд

Кроти цього виду полюють прямо під поверхнею ґрунту – там вони шукають личинок і дощових черв’яків. На відміну від звичайних кротів, какарратул не лишає після себе тунелів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus