USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

В Україні під час війни витратять 14 млн на комедійні серіали. Адвокат з Луцька відреагував на скандальні закупівлі

18 Липня 2023 16:21
Держпідприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» (канали «Дім» та «UATV») Міністерства культури та інформполітики витратить з дефіцитного «військового» держбюджету 14 млн грн на новорічні комедії.

Інформація про відповідні дві угоди з’явилась у системі держзакупівель Prozorro, повідомляють «Наші гроші».

Компанії «Рікі-Тікі-Таві» надали 10 млн грн на чотири серії новорічної комедії з робочою назвою «Санаторій «Незабудка». Режисер та інші деталі – невідомі. Зокрема, хвилину знімального періоду оцінили у 26,74 тис. грн, тобто серія коштуватиме 1,23 млн грн.
Компанії «Ай К’ю» надали 4 млн грн за дві серії комедії з робочою назвою «Позивний «Санта». Творці також не вказані. Хвилину знімального періоду оцінили дешевше – у 18,58 тис. грн, одна серія коштуватиме 855 тис. грн.

Читати ще: Не стадіоном єдиним: у Ківерцях – скандал через китайські трактори, які за 10 млн купила міськрада

Київське ТОВ «Рікі-Тікі-Таві» належить Оксані Іванюк, продюсерці та сценаристці комедійного серіалу «Козаки. Абсолютно брехлива історія» (2020). Вона ж – засновниця ТОВ «Ай К’ю» та ТОВ «Ай К’ю Продакшн» (спільно з громадянами Білорусі Сергієм Атрощенком і Віктором Медведським).

Адвокат з Луцька Вадим Матвіїв відреагував на скандальні закупівлі та подав звернення до Держаудитслужби. У звернення наголошується, що проведення закупівлі без використання електронної системи є неправомірним.

«Норми частини 7 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» дозволяють придбати без застосування порядку проведення спрощених закупівель товари, роботи і послуги, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 та 2 частини 1 цієї ж ст. 3 Закону.

Тобто, якщо:

1) вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1,5 мільйона гривень;

2) вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт – 5 мільйонів гривень. Сума закупівлі з ідентифікатором UA-2023-07-12-009026-а становить 9 990 000,00 грн.

Отже, не було підстав для проведення закупівлі без відкритого конкурсу. Зрештою, витрачати бюджетні кошти на новорічні комедії в період дії правового режиму воєнного стану та коли люди збирають кошти на забезпечення Сил оборони – це блюзнірство та цинізм. Для більш детального обґрунтування звернення відсутні вихідні дані», – йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лінивець Показати IP 18 Липня 2023 17:31
Забрати гроші у військових для комедійних серіалів під час війни??? Мені одному чи ще комусь не зрозуміло чому у війну закупляють барабани для бомбосховищ замість їжі,медикаментів та знімають комедіі за гроші для оборони ?
лучанка до лінивець Показати IP 18 Липня 2023 18:19
Не ходіть далеко- ремонт стадіона за 145 млн в Ківерцях вам як? У кожного свої можливосі вкрасти.
лінивець до лучанка Показати IP 18 Липня 2023 21:16
За такі гроші ще одні ківерці побудувати можна-гарантію даю що зроблять лише косметичний ремонт і то будівельникам не доплатять... У нас в селі біля пересохшої річки пляж зробили за 2.5 мільйони-привезли піску з корінням десь при дорозі накопали де ремонтні роботи були, зробили три лавочки-2 пенька доскою збили і пофарбували навіть а також поставили 2 парасолі які зникли через пів року...селяни своєю технікою хотіли річку врятувати але там дозволів треба ще на 3 мільйони, а ще дит.майданчик зробили за 150 000 між закритим ФАПом і розваленим радянським магазином, добре хоч корови тепер мають де пастись і кури можуть посидіти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus