USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні хочуть зробити паління «максимально некомфортним». Що готує МОЗ

4 Червня 2023 06:46
Українцям, які пристрастилися до тютюну, повинно стати неприємно виймати цигарку із пачки, на якій буде малюнок із візуалізацією наслідків паління. Наказ МОЗ України з відповідними вимогами щодо оформлення цигаркових пачок було зареєстровано цього тижня.

Про це розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін в ефірі національного телемарафону, передає ТСН.

За його словами, у МОЗ планують зробити максимально неприємним та некомфортним вживання тютюнових виробів, тому відповідним наказом передбачено нанесення на пачках цигарок не тільки попереджень про шкоду паління, але й відповідних малюнків.

«Починаючи від 11 січня 2024 року на кожній пачці цигарок буде не лише медичне попередження, як раніше – куріння вбиває, куріння може викликати такі-то стани. Тепер буде відповідний малюнок з візуалізацією наслідків куріння», – повідомив Кузін.

Головний санітарний лікар зазначив, що, як показують дослідження, використання таких малюнків на 20-30% зменшує потяг діставати пачку і цигарку.

Малюнки, які обрали в МОЗ, уже використовують у тих країнах, які спромоглися доволі ефективно боротися з тютюнопалінням.

«Для дуже багатьох курців це також буде дороговказом для того, що треба зробити, щоб покинути шкідливу звичку. Однією з вимог буде, щоб на цих пачках була вказівка, куди звернутися, якщо ви хочете припинити курити», – зауважив Ігор Кузін.

Він також повідомив, що за статистикою 87% курців впродовж останніх 12 місяців думали або робили спробу кинути палити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 4 Червня 2023 07:48
Ваші малюнки курцям до одного місця! Хоч статеві органи там малюйте з матюками!
Правдоруб Показати IP 4 Червня 2023 09:03
Нехай заборонять паління на балконах багатоповерхівок бо літом в спеку не можливо вікно відкрити, сморід в квартиру заходить!!
Alex Показати IP 4 Червня 2023 10:03
В Україні хочуть зробити Життя простих людей максимально некомфортним....
Патрiот Показати IP 4 Червня 2023 10:47
Ви вже житья зробили не комфортным,що нам палiння.
До пацріот Показати IP 4 Червня 2023 16:11
а що, української на клавіатурі не маєш? Тоді не за адресою скаржишся на житье, скажи про це ху..лу
Патрiот до До пацріот Показати IP 4 Червня 2023 22:19
При зустрiчi скажу. А де я скаржився,клоун .
Клава Показати IP 5 Червня 2023 03:48
наробранці займаються муйнею.. де обіцяний закон про медичний канабіс ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus