USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

Україна отримала від Японії та Норвегії грант на $760 млн, – Мінфін

28 Лютого 2024 15:38
До загального фонду державного бюджету України на безповоротній основі надійшло $465 мільйонів від Японії та $295 мільйонів від Норвегії через проєкт Світового банку PEACE in Ukraine.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів, передає Суспільне.

Кошти буде спрямовано на часткову компенсацію видатків держбюджету, не пов'язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема пенсійні виплати, виплати працівникам ДСНС, оплату праці педагогів.

Читати ще: Японія виділить понад 12 мільярдів доларів для України

Глава Мінфіну Сергій Марченко заявив, що з початку повномасштабного вторгнення уряди Японії та Норвегії неодноразово демонстрували Україні свою непохитну підтримку та солідарність.

«Допомога міжнародних партнерів є критично важливою для фінансування соціальної сфери України під час війни. Вдячний партнерам за готовність допомагати і активно співпрацювати у вирішальний час», – наголосив посадовець.

Читати ще: Мінфін повідомив, які країни найбільше допомогли Україні фінансами

У 2024 році Україна вже отримала близько $1,2 мільярда зовнішньої фіндопомоги від донорів через проєкти Світового банку. З них 75% – гранти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus