USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У селі на Волині вирощують гектари фундука

16 Серпня 2023 06:34
На колишньому чагарнику в селі Крухиничі Володимирського району два роки тому місцевий фермер Валентин Краєвський висадив гектари саджанців фундука.

Горіх може у промислових масштабах вирощуватися в Україні, йдеться у сюжеті «12 каналу».

«Ця ділянка була горбиста, як берег. Він розчистив все, що було тут в занедбаному стані, і посадив цей фундук», – пригадує староста Крухиничівського старостинського округу Богдан Бернадський.

За словами старости села, нині перспектива за новітніми видами агровиробництва. Це місце у селі вже набуло популярності, і місцеві фермери готові переймати досвід вирощування горіхів у промислових масштабах.

«Каталонський, барселонський, рубін – це назви фундука. Такі поля ми маємо вже два роки, урожай піде на п’ятий-шостий рік, коли окріпне коренева система, а тут добре, що близько берег», – говорить Богдан Бернадський.

Читати ще: Помідори на даху: як пенсіонер облаштував город у центрі Луцька

На думку експертів, аграрії можуть зіткнутися з проблемою перевиробництва плодових і ягідних культур в найближчі роки. Але для фермерів, які мають намір вирощувати фундук, внутрішній і зовнішній ринки будуть відкриті на кілька десятиліть вперед. Кліматичні умови і якість волинських земель дозволяють вирощувати сади фундука практично на всій території краю.

«Сам фундук іде на виробництво шоколадної плитки, ефірних олій і масел. За кордоном багато виробників потребують фундука, тому на це є попит», – наголошує староста Крухиничівського старостинського округу.

Тож не виключено, що згодом у всесвітньо відомих цукерках будуть горіхи з волинських Крухиничів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus