USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У салоні смердить і все стукає: чому автобуси №107 продовжують курсувати Луцьком

2 Квітня 2024 18:06
Автобуси в поганому стані та їдкі вихлопні гази чорного кольору. Незважаючи на це, маршрутки №107 продовжують курсувати Луцьком.

Що кажуть у департаменті інфраструктури Волинської облдержадміністрації? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Журналісти поцікавилися, чи перевіряє департамент інфраструктури Волинської ОВА як організатор приміських і міжміських перевезень стан, у якому перебувають маршрутні таксі № 107, чи відповідає цей транспорт стандартам, встановленим Луцькою міською радою, якщо ні, то які санкції застосовуються?

У департаменті інфраструктури Волинської облдержадміністрації відповіли: «Перевізники, з якими укладено договір про організацію перевезень пасажирів, постійно надають департаменту протоколи техогляду транспортних засобів, відповідно до ст. 34 ЗУ «Про автомобільний транспорт». Що стосується стандартів транспортних засобів, які встановлені Луцькою міською радою, то, відповідно до п. 10 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, організатор перевезень затверджує умови конкурсу, зокрема обов’язкові, відповідно до ст. 44 ЗУ «Про автомобільний транспорт», у тому числі щодо категорії, класу автобусів та року їхнього виготовлення».
Читати ще: Любарт, справа президента і кат-комісар: до історії луцьких автобусів

Журналісти хотіли поспілкуватися з представниками департаменту інфраструктури, проте вони вчергове не відповіли на дзвінок. Але якщо стан маршруток постійно контролюють, то куди дивляться відповідні служби?

Пасажири своєю чергою вважають, що автобуси – у жахливому стані.

«Пускають до нас кілька таких автобусів, дуже-дуже старих. Заходиш у маршрутку, а там усе стукає. Це ж так само впливає на безпеку нашого доїзду. Як ми доїдемо? Чи не відлетить там якась запчастина? І звичайно, смердить у салоні», – говорить мешканка села Гірка Полонка Ольга.

Отож, люди бачать одне, а департамент – інше. Яких тільки звернень пасажири не писали, проте жодне з них до уваги не взяли. Можливо, якби ті, хто відповідає за контроль стану автобусів, самі ними їздили, то зрозуміли би, на що нарікають люди.

Нагадаємо, міжміські та приміські автобуси все ще їздять центральними вулицями та проспектами Луцька, попри заборону міської ради. На дорогах спричиняють затори, забирають пасажирів у міських маршруток, кошти за проїзд не обліковують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Ася Показати IP 2 Квітня 2024 18:32
Там воділи не миються .
Пассажир Показати IP 2 Квітня 2024 18:35
Нормальнi автобуси
йфя Показати IP 2 Квітня 2024 19:03
Їздить і нехай їздить. Автобус не одеколон, а транспортний засіб
Анонім до йфя Показати IP 5 Квітня 2024 07:42
Автобус людей перевозить. Просто "Їздять" недостатньо
Нема на то ради ! Показати IP 2 Квітня 2024 19:04
А шо ви візьмете з того департаменту, коли його очолюють не управлінці в галузі, а пішоходи з інших далеких від транспорту управлінь ! Виясніть, яка освіта у їхнього начальника і чи він хоч відрізнить кліренс від клімакса ? До сьогонішнього дня тривають суди над керівниками хабарниками. Якщо він взяв хабар, то невже ви думаєте, що він буде вимагати введення якихось державних, не кажучи вже про європейські стандарти ? Вони дограються, шо під'їдуть до ОДА пару таких автобусів і шофери з монтіровками розбортірують той департамент. Виборцям добре зроблять, а провладні політики тільки руки вмиють, бо від себе стрілки переведуть.
ВІРУС Показати IP 2 Квітня 2024 19:28
А багаточисельні крузери ЯКІ цілий день їздять містом повітря НЕ забруднюють?
ага Показати IP 2 Квітня 2024 19:33
"забирають пасажирів у міських маршруток, кошти за проїзд не обліковують" з того треба було і починати, а то стукає, грюкає, смердить .....
Олександр Показати IP 2 Квітня 2024 19:40
Бачу, що комусь болить від того, що 107 по десять, а не по чотирнадцять гривень. Все для людей. Багато хто тільки й чекає на 107.
а так до Олександр Показати IP 2 Квітня 2024 22:10
Весь гвалт через гроші
Вася до Ася Показати IP 2 Квітня 2024 20:44
А нашо митися ? Миється той, хто лінується чухатися !
Мейсон Показати IP 2 Квітня 2024 21:55
Ви на маршрут номер 19 краше зверніть увагу.Мало того ,шо поїздка в обідраному і наладом дихаючому автобусі обійдеться в 16грн,то ще й водіїв підбирають підходящих.107,104 нормальні сільські автобуси.Стараюсь теж ними їздити.
Лучанка Показати IP 3 Квітня 2024 10:21
Автобуси на маршруті в різному стані, так як і міські маршрутки. Але в години пік дійсно виручають. Мені здається, що насправді справа в грошах. Про людей ніхто не думає. Замість того щоб в години пік збільшити кількість міських маршруток, хочуть забрати ще й міжміські, пасажири яких будуть змушені оплачувати проїзд двічі і в свою чергу ще більше переповнювати міські маршрути. Як на мене проблеми на дорогах створюють легкові автомобілі, які теж не всі в ідеальному стані і часто створюють затори через зупинки на узбіччях доріг, або через непрофесійність водіїв. Але крайні завжди люди, які не мають власних авто і в години пік не можуть добратися вчасно до робочого місця. Краще обмежуйте рух легкових автомобілів, збільшуйте кількість маршрутів, на яких громадяни можуть без проблем добратися на роботу і з навколишніх сіл, і з Луцька. І тоді зменшиться кількість заторів. Люди будуть користуватися громадським транспортом, а не власними автомобілями. Але ж ні, краще заборонити міжміським маршрутам в'їжджати в місто, нехай люди купують власні авто і ще більше створюють заторів і забруднюють повітря в місті, бо на якісні авто грошей не вистачить.
Анонім Показати IP 5 Квітня 2024 07:45
Єдине, що там треба виправити то "в салоні смердить і стукає". Це, до речі, стосується і до міських маршруток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus