USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Польщі почнуть конфіскувати авто у нетверезих водіїв

15 Березня 2024 15:31
У Польщі набули чинності зміни до законодавства, які дозволяють конфіскувати автомобілі в нетверезих водіїв. Нові правила почали діяти з 14 березня.

В яких випадках можуть забрати авто у Польщі, розповідає yavp.pl.

Автомобілі вилучатимуть, якщо водій перебував за кермом із мінімум 1,5 проміле алкоголю в крові. Ця норма діятиме незалежно від того, чи спричинив він аварію. Якщо ДТП відбулося, то для конфіскації машини у винуватця аварії застосовується норма 0,5 проміле алкоголю у крові.

Читати ще: Польща забороняє вʼїзд машин з російськими номерами

Якщо водій у нетверезому стані спричинить ДТП з тяжкими наслідками для здоров’я потерпілих, його можуть покарати ув’язненням мінімум на 3 роки. Якщо хтось загине, передбачено мінімум 5 років в’язниці, а максимум – 16 років. Досі максимально карали ув’язненням до 12 років.

Також передбачене покарання у вигляді штрафу в розмірі вартості автомобіля, якщо його неможливо конфіскувати (наприклад, транспортний засіб знищений чи належить іншому власнику). Конфіскації не підлягатимуть автомобілі, які належатимуть роботодавцям нетверезих водіїв. У таких випадках винуватців каратимуть штрафом у розмірі 5 000 злотих (49,3 тис. грн). Також конфіскації не підлягатимуть велосипеди, якщо їхати ними в нетверезому стані.

Читати ще: Латвія від сьогодні буде конфісковувати зареєстровані в Росії авто

Торік у Польщі водії у стані алкогольного сп’яніння спричинили 1331 ДТП. В аваріях з вини нетверезих водіїв загинули 212 людей, 1506 отримали травми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Абдристович Показати IP 15 Березня 2024 17:05
А в нас вже коли почнуть, в нас алкогероїв більше і потреба в автівках для фронту більша
Анонім Показати IP 15 Березня 2024 18:03
В нас такої норми не введуть, постраждають наші вельможі..
Всезнайко Показати IP 15 Березня 2024 18:44
Вже сьогодні перший попався для конфіскації. Українець. 2.0 проміле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus