USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Луцьку вшанували пам’ять жертв політичних репресій

19 Травня 2024 15:25
Щороку, у третю неділю травня в Україні вшановують пам'ять десятків тисяч людей розстріляних комуністичним режимом, сотень тисяч кинутих у в’язниці й табори, на заслання чи примусове психіатричне лікування. Кількість цих мучеників Україні досі неможливо підрахувати.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Сьогодні, 19 травня 2024 року, на Замковій площі у Луцьку, біля пам`ятного знаку Жертвам тоталітарного режиму зібралися громадськість, представники обласної та міської влади, аби у спільній молитві вшанувати пам'ять усіх, хто став жертвами смертоносної радянської політики.

Через терор і репресії пройшли усі верстви українського суспільства: від науковців і митців до робітників і селян. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося б, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилося в історії.

Однак, після повномасштабного вторгнення окупанти знову принесли ці жахіття на українську землю. Сьогодні росія є наступницею цих людиноненависницьких практик – вона виправдовує сталінський режим, нарощує і вдосконалює репресивну політику, жертвами якої уже стали тисячі мешканців окупованих територій.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби вшанувати тих, хто у буремні часи історії нашої країни не опустив рук, не зрікся своїх переконань. Не проміняв свою свободу та незалежність, як казав Тарас Шевченко «на шмат гнилої ковбаси». Ковбаси про яку сьогодні так люблять згадувати ті, хто шкодує за минулим і розказує, як було добре колись, – звернувся до присутніх священнослужитель.

Потому усі присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятного знаку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus