USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку попрощалися зі співаком В'ячеславом Судимою: спогади про відомого волинянина

4 Січня 2024 21:40
В обласному центрі Волині попрощалися з В'ячеславом Судимою – відомим волинянином, який несподівано пішов з життя. Його ім’я нерозривно пов’язано із дуетом «Душа Волині».

Віддати шану В’ячеславу Судимі до головного собору в Луцьку прийшли рідні, колеги, знайомі й незнайомі шанувальники його таланту, йдеться у сюжеті 12 Каналу.

Його життя обірвалося раптово 2 січня. В’ячеславу Судимі було лише 68 років. Заслуженого працівника культури України в громаді любили й шанували, передусім, як учасника дуету «Душа Волині». Разом з Аллою Опейдою вони відроджували повстанські та стрілецькі пісні і пісні рідного краю.

«Це було одне крило від пісні. Як кажуть, пісня має два крила. Це було друге крило. Сьогодні воно відлетіло на небеса до ангельського хору, де буде співати, напевно, Богу. Сьогодні не лише Україна, а й наш Волинський край, втратили патріота. А дружина втратила чоловіка, діти – батька, онуки – гарного дідуся. Ця людина за все своє життя не зробила нічого поганого. Лише добро», – розповіла заслужена артистка України, учасниця дуету «Душа Волині» Алла Опейда.

Директорка центру культури «Княгининок» Вікторія Мельничук наголосила, що В'ячеслав Судима був дуже позитивним: «Він ніколи не скупився на добре слово, завжди всіх вітав, підтримував молодих спеціалістів. Хай йому буде Царство небесне. Тільки найсвітліші спогади про цю людину».

Колишній посадовець Володимир Банада відзначив, що В'ячеслав Судима був рушієм, який відновлював усе українське.

«Коли у Криму серед того російськомовного люду звучали стрілецькі пісні і коли буди формальні і неформальні зустрічі, вони до мене зверталися і казали: які у нас є гарні пісні. Шкода, що так рано, йому потрібно було ще жити», – сказав Володимир Банада.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що В'ячеслав Судима був серед тих людей, які формували культуру нашого краю, були світочами нашої культури.

«З якою душею, з яким розумінням він підходив до виконання різних чудових творів. Безумовно, це була особлива людина», – сказав Ігор Поліщук.

Для народного артиста України Василя Чепелюка В'ячеслав Судима був найближчим другом, партнером по сцені.

«Це Патріот з великої букви і вчитель високого гатунку. Він вчителював усе своє свідоме життя. Сцена і педагогічна робота», – зауважив Василь Чепелюк.

Заслужений працівник культури України Ярослав Найда спілкував з померлим кожного дня: «В’ячеслав дуже багато мені допомагав. По житті ми багато років разом. Надзвичайно доброї душі людина. Його сердитим ніколи ніхто не бачив».

Алла Опейда підсумувала, що сьогодні дует «Душа Волині» з одним крилом, і тепер вона мусить нести пісню за двох.

Колеги-артисти провели в останню дорогу В'ячеслава Судиму за традицією, аплодуючи його таланту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus