USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Луцьку п’яний мотоцикліст відмовився від освідування через недовіру до поліції: як його покарали

4 Лютого 2024 20:42
В обласному центрі Волині за п’яне водіння судили мотоцикліста. Він відмовлявся від огляду, оскільки не довіряє правоохоронним органам, але це не врятувало його від штрафу та позбавлення водійських прав.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

Як ідеться у матеріалах справи, ввечері 13 вересня минулого року Вадим М. керував мотоциклом Honda CB500, рухаючись проспектом Соборності. У керманича двоколісного були ознаки алкогольного сп’яніння, однак на пропозицію поліції пройти огляд він не погодився. Таким чином Вадим М. вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Але на суді своєї вини чоловік не визнав. Він пояснив, що відмовився від проходження огляду на стан алкогольного спʼяніння, оскільки не довіряє правоохоронним органам.

Захисник Вадима М. своєю чергою заперечив наявність в діях свого підзахисного складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та просив провадження у справі закрити.

Читати ще: На Волині п’яний мотоцикліст втікав від поліції та врізався у легковик: у нього відібрали права

Під час розгляду справи була допитана свідок. Вона розповіла, що 13 вересня обвинувачений зачепив її на пішохідному переході на проспекті Соборності, 11. Вона отримала незначні тілесні ушкодження, але претензій через це до водія мотоцикла не має. Жінка також зазначила, що не чула від мотоцикліста запаху алкоголю. Також їй невідомо, чи поліцейські пропонували йому пройти огляд на стан алкогольного спʼяніння.

Водночас суд дослідив відеозапис, на якому зафіксовано відмову Вадима М. від огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки та в медичному закладі.

Зрештою суд не прийняв до уваги покази свідка, оскільки вони не узгоджуються із матеріалами справи та містять розбіжності щодо обставин, які трапилися у той вечір. Водночас суддя звернув увагу, що сам по собі факт відмови Вадима М. від проходження огляду на стан алкогольного спʼяніння свідчить про наявність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Врахувавши усі обставини справи, суд оштрафував мотоцикліста на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus