USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку парком бігали 150 школярів-легкоатлетів. Фото

8 Травня 2024 17:21
У парку імені 900-річчя Луцька відбувся відкритий чемпіонат міста з легкоатлетичного кросу. Участь у змаганнях узяли учні 8–11 класів із місцевих навчальних закладів.

Чемпіонат, який зібрав близько 150 школярів, організувала Федерація легкої атлетики міста Луцька за підтримки департаменту освіти, департаменту молоді та спорту Луцької міськради і Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У кросі дівчата змагалися на дистанції 500 метрів, а хлопці від 9-го класу долали кілометрову відстань. Згодом команди 8–9 та 10–11 класів прийняли участь у змішаній естафеті.
Призери змішаної естафети серед 10–11 класів:

1 місце – ліцей № 14

2 місце – ліцей № 22

3 місце – ліцей № 28

Читати ще: У пам'ять про видатного тренера на луцькому «Авангарді» змагаються 130 легкоатлетів. Фото

Призери змішаної естафети серед 8–9 класів:

1 місце – ліцей № 14

2 місце – ліцей № 22

3 місце – ліцей № 11
Перше місце серед одинадцятикласників виборов учень ліцею № 14 Вадим Азізов. За 3 хвилини 13 секунд хлопець подолав кілометрову відстань. Лідером гонки він став після другого кола.

«Легкою атлетикою не займаюся, натомість граю у футзал за команду «Любарт». На першому колі намагався тримати стабільний темп, щоби пробігти. Далі побачив, що лідери підтомилися і в середині другого кола зробив ривок. Так і дістався до фінішу першим. До цього забігу не готувався, але раніше бігав подібні дистанції», – зазначив Вадим Азізов.
Читати ще: «Україні – Перемоги, а вам – сонячного тепла і здоров’я»: у Луцьку стартували великодні «Веселі старти». Фоторепортаж

Заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Яловик розповів, що змагання з легкоатлетичного кросу серед школярів проводять уперше. Для чемпіонату вибрали парк, адже, зі слів тренера, така місцевість найкраще підходить для спортсменів цієї дисципліни.

«Через пандемію та війну довгий час не проводили змагання, а зараз вирішили започаткувати чемпіонат для школярів. У подальшому плануємо зробити його традиційним. Як бачимо, уроки фізкультури треба змінювати, щоб готувати сильне і витривале молоде покоління. На жаль, не всі школи відгукнулися, але загалом маємо до 150 учасників різного віку», – ділиться Володимир Яловик.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода акцентувала на важливості проведення змагань із різних видів спорту серед дітей та молоді.

«Перші змагання з легкоатлетичного кросу зібрали понад 150 школярів, чому ми дуже втішені. Це свідчить про те, що не лише командними видами спорту займаються наші діти, а й тяжіють до інтенсивного бігу. Тому таких спортсменів також потрібно залучати до змагального процесу. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» із перших днів заснування допомагає розвивати спорт на Волині, особливо дитячий, і продовжуватиме це робити, незважаючи на обставини», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: На луцькому «Авангарді» змагалися прикордонники та діти. Фото

Наприкінці переможці і призери індивідуальних кросів отримали медалі. Переможців змішаної естафети теж не залишили без відзнак. Організатори зазначили, що восени планують влаштувати ще один чемпіонат.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus