USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Луцькій громаді модернізують послуги водовідведення за понад 55 млн від ЄС

13 Травня 2024 12:02
Комунальне підприємство «Луцькводоканал» стало одним з переможців конкурсу програми «Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027» та реалізовуватиме проект «Безпечна каналізація задля здорового довкілля: транскордонні рішення Луцька та Білостока» спільно з Білостоцьким водоканалом.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, загальний обсяг фінансування проекту – 2 663 100 євро.

На понад 55 мільйонів гривень з цієї суми у Луцькій громаді буде реалізовано заходи, які допоможуть модернізувати послуги водовідведення для 135-ти тисяч жителів Луцька. 90 % бюджету проекту покривається з коштів Європейського Союзу.

Основні заходи проекту:

1. Модернізація каналізаційного колектора (реконструкція 1 994,6 м напірного каналізаційного колектора на відрізку від вул. Карпенка-Карого, 1А до перетину вулиць Героїв УПА та Липовецької), зокрема заміна двох ліній каналізаційного колектора загальною довжиною 1 994,6 м.

Читати ще: Ремонт за 49 мільйонів: чому ламають асфальт і розкопують дорогу на Карпенка-Карого в Луцьку

2. Закупівля телеінспекції трубопроводів на базі автомобіля:

обладнання дозволить спостерігати та діагностувати процеси, що відбуваються всередині труб, колодязів, за допомогою відеокамери проводити повний огляд каналізаційного колектора. Складові обладнання: відеокамера високої роздільної здатності, програмне забезпечення, обладнаний автомобіль.

3. Створення Екопростору щодо поводження з водою:

придбання каркасного шатрового купола, огорожі, 4 інформаційних табло, проектора, сенсорного екрану та іншого обладнання для облаштування екопростору.

4. Розробка мультимедійного гіда – електронного продукту у вигляді тестів для підвищення обізнаності про поводження з водними ресурсами.

Читати ще: Луцьк виграв грант на 213 тисяч євро на розвиток STEM-освіти

5. Заходи з підвищення кваліфікації фахівців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus