USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У громаді на Ковельщині наколядували майже 130 тис. грн для захисників

23 Січня 2024 23:47
У кожному населеному пункті Заболоттівської громади на Волині люди згуртувалися навколо спільної мети – збору коштів для ЗСУ. Колядували, щедрували місцеві церковні хори, вихованці недільних шкіл, працівники культури, вчителі, діти. Організовували також благодійні ярмарки, фестивалі колядок.

Як повідомили в громаді, першим організував і провів благодійний вечір колядок та щедрівок «Колядує з нами вся наша родина» Турський сільський будинок культури. Тут вдалося зібрати 6238 грн.

14 січня підхопили естафету Заболоттівський і Гутянський БК, де було організовано благодійні концерти «З Різдвом у серці». Зібрано коштів відповідно 7580 грн та 4725 грн.

У клубі села Заліси 21 січня було проведено різдвяний благодійний концерт «З Різдвом Христовим», під час якого зібрали 13000 грн, які використають на придбання акумуляторів для наших захисників.
Читати ще: У волинській громаді прихожани храму наколядували 113 тисяч для ЗСУ

Крім того, 9 січня у храмі ікони Божої Матері «Невипивана чаша» селища Заболоття відбувся вечір колядок, у якому взяли участь дитячий хор «Отрок» та парафіяльних хор цього храму, хор «Благовіст» Хресто-Воздвиженського храму Заболоття, молодь Свято-Миколаївського храму Ковеля та хор храму села Замшани. На заході зібрали 35 тисяч для ЗСУ.
Активна молодь храму Параскеви Сербської наколядувала 60 тис. грн, з них 10 тис. передали земляку-захиснику Олегу Козловському, 15 тис. грн – на лікування Олександру Денисюку (на жаль, він помер у лікарні, тому кошти буде перескеровано на інші потреби військових), ще 15 тисяч передали заболоттівським волонтерам для придбання мавіків, за решту грошей виготовили 170 окопних свічок та використали кошти для інших військових потреб.
Прихожани Хресто-Воздвиженського храму заколядували 53 тисячі гривень. Кошти було передано на потреби ЗСУ.

«Пісня, мелодія, все, що від душі та істинно рідне серцю українця, проймали до сліз усіх слухачів, об’єднуючи вірою, що ми – особлива та сильна нація, йдемо правильною дорогою до Перемоги. Кожну зібрану гривню буде використано на потреби захисників», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus