USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Британії школяр знайшов у полі 2000-річний римський браслет

6 Квітня 2024 00:12
У Великій Британії 12-річний хлопчик Рован Бреннан під час прогулянки зі своєю мамою Амандою та собакою випадково знайшов стародавній римський браслет. Цей предмет, що лежав у землі близько 2000 років, виявився рідкісним золотим артефактом з першого століття нашої ери.

Про це повідомляє портал «Коментарі».

Спочатку Аманда, мати Рована, думала, що знайдений металевий предмет не має значення, але її син був упевнений у його особливості. Рован навіть почав досліджувати, як переконатися, що це справді золото.

Їхня знахідка привернула увагу місцевої перукарки, яка зацікавилася історією і порадила звернутися до спеціалістів. Далі, після оцінки офіцера з пошуку знахідок, сім’я дізналася, що їхній браслет – це не просто старовинна прикраса, а історичний артефакт, який зараз вивчається в Британському музеї. Цей браслет типу «армілла» був визначений як дуже рідкісна знахідка, оскільки подібні предмети були нагородами для римських солдатів, вираженням поваги та визнанням їхніх заслуг.
Читати ще: Археологи знайшли іберійський шолом, який за пів тисячі років перетворився на камінь

Ця історія стала справжнім відкриттям не тільки для сім’ї Бреннан, але й для істориків та археологів, нагадуючи про багаті та невивчені шари історії, які можуть бути розкриті завдяки випадковим знахідкам.

«Це було надзвичайно захопливо – ми дізналися так багато нового, і дуже приємно, що ми все ще продовжуємо брати участь у цьому процесі, щоб слідкувати за його історією. У нашому домі з’явилася частинка історії», – сказала Аманда.

Читати ще: Дослідники знайшли на дні озера пароплав, загублений 137 років тому
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus