USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Тил Медведчука: «агробарон» допомагає куму Путіна вести його бізнес в Україні, – ЗМІ

17 Липня 2023 12:35
Агрохолдинг «АСТ», який належить Дмитру Колеснику, його дочці Катерині та сестрі Тетяні, допомагає обвинуваченому у держзраді Віктору Медведчуку вести його агробізнес в Україні.

Про це пише видання Delo.ua.

Як відомо, крім нафтового, вугільного, енергетичного та медіа бізнесу в середині десятих років Віктор Медведчук обзавівся ще й аграрним бізнесом, що складається з близько десяти компаній, переважно оформлених на його дружину телеведучу Оксану Марченко та на Богдана Козака, брата екснародного депутата та найближчого соратника Медведчука Тараса Козака.

Серед них – приватне сільськогосподарське підприємство «Оскар», ПП «Ротен», ПП «Галагробізнес МЗ», «Галицька аграрна компанія», «Галичина-Органик», «Джерельце», «Ландрас-Агро», «Колос», «МБК Агротехніка» та інші. Деякі з них правоохоронці вже викривали у фіктивності та незаконній діяльності з легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, їх переведення в готівку, ухилення від сплати податків, оформленні безтоварних операцій тощо.

Читати ще: Медведчук створив рух «Другая Украина» і бере туди держзрадників та пропагандистів

Як зазначали джерела видання «Latifundist» з оточення Медведчука, він придбав низку агрофірм саме з метою освоєння через нього російських грошей, а бізнес як такий вівся погано. Тому Медведчук свого часу вирішив передати його операційне керування своїм партнерам. Ними виступила родина Дмитра Колесника та їхній АСТ-агрохолдинг, до якого входить кілька десятків компаній, серед яких – ТОВ «Аграрні системні технології», «Акріс-Агро», «Дейвест», «АСТ Агро», «Акріс Груп», «Акріс Інвест» та інші.

«В результаті одне з ключових та найпроблемніших з погляду ефективності бізнесу агропідприємств Медведчука ПСП «Оскар» та тисячі гектар його земельного банку у Львівській та Івано-Франківській областях було передано АСТ-холдингу в операційне управління», – йдеться у публікації.

На підтвердження злиття агробізнесів Медведчука та Колесника видання наводить той факт, що низка ключових підприємств АСТ-холдингу Колесника ТОВ «Агро Істейт», ТОВ «Інновагро», ТОВ «Технагро», ТОВ «Монтеверде» стали мати спільну юридичну адресу з більшістю агропідприємств Медведчука, які зареєстровані на вулиці Тулузи 11А у Києві. Більше того, з огляду на те, що фізично знайти будівлю чи приміщення за такою адресою неможливо, журналісти дійшли висновку, що ця адреса – віртуальна «яма» для реєстрації підприємств.

«Ймовірно, з якогось моменту над аграрними бізнесами Медведчука та Колесника почали працювати одні й ті самі юристи», – наголошується у публікації.
Крім того, близький зв’язок сімей Медведчука та Колесника підтверджується також тим, що дочка Дмитра Колесника, бенефіціар більшості його агрокомпаній, увійшла до складу співзасновників компанії Оксани Марченко ТОВ «Клубний дім «Діамант», яка здає в оренду квартири преміум-класу в елітному будинку бульварі Тараса Шевченка, 27Б.

Резюмуючи, видання наголосило, що на сьогоднішній день на жодну з компаній агробізнесу Віктора Медведчука та Дмитра Колесника санкції не накладено, що дозволяє опальному екс-лідеру партії «ОПЗЖ» продовжувати отримувати доходи для свого безбідного життя в країні-агресорі.

В ахрохолдину АСТ, своєю чергою, відреагували на поширену інформацію.

«Користуючись правами, наданими частиною 1 ст. 277 Цивільного Кодексу України, Агрохолдинг АСТ вважає за необхідне надати відповідь на поширену інформацію, яка є недостовірною та принижує ділову репутацію групи компаній, що входять в Агрохолдинг АСТ, а саме:

17 липня 2023 року на сайті Delo.ua оприлюднено статтю «Тил Медведчука: як «агробарон» Колесник допомагає куму Путіна вести його бізнес в Україні».

Інформація у вказаній статті не відповідає дійсності, адже

Агрохолдінг АСТ та підприємства, що пов’язані відносинами контролю з Агрохолдингом, ніколи не здійснювали та не здійснюють діяльність з управління як земельним банком, так і сільськогосподарськими підприємствами, що належать Віктору Медведчуку та його дружині Оксані Марченко.

Засновники Агрохолдингу АСТ ніколи особисто не зустрічалися з сім’єю Віктора Медведчука та Оксани Марченко, не мали і не мають партнерських зв’язків в бізнесі та в будь якій іншій сфері, тим більше ніколи не перебували у дружніх стосунках.

Катерина Колесник не має спільного бізнесу з Оксаною Марченко як щодо здачі в оренду квартир, так і в будь якій іншій сфері.

Катерина Колесник дійсно має у власності квартиру в Житловому Комплексі Діамант. У зазначеному комплексі більше 200 квартир, які належать на праві власності різним громадянам та юридичним особам. Власники всіх квартир є співзасносниками ТОВ «Клубний дім «Діамант». Це товариство було створене ВСІМА власниками квартир як ЖЕК, адже основним видом діяльності цього Товариства є управління та обслуговування житла. Чи є Оксана Марченко учасником цього товариства – невідомо, виходячи з інформації з Єдиного державного реєстру підприємств особисто Марченко Оксана не зазначена як учасник такого Товариства.

Купуючи квартиру у вказаному Житловому Комплексі, жодних намірів чи намагань познайомитись з Оксаною Марченко Катерина Колесник не мала.

Агрохолдинг АСТ офіційно заявляє про те, що юридичним департаментом Агрохолдингу готується позовна заява про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації, поширеної в статті «Тил Медведчука: як «агробарон» Колесник допомагає куму Путіна вести його бізнес в Україні». Всі грошові кошти, які будуть стягнуті за результатами справи, будуть передані на підтримку Збройних сил України.

Пресслужба Агрохолдингу АСТ», – зазначається у відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Баба яга Показати IP 17 Липня 2023 15:21
Юльку Тимошенко забули, цікаво де та коза відсиджується, бо в дубаях шось її не видно... Воно то другий кізяк закамуфльований.
Че до Баба яга Показати IP 17 Липня 2023 22:14
Альо. Тихенько там. Ще років 10-15 тому колгоспники вважали її нашою Жанною Д'арк і могли за такі манси нормально отпи...ти.
Дикий до Баба яга Показати IP 18 Липня 2023 07:06
У кийові, розказує з трибуни що наркоту будемо вирощувати у світі останніх подій, а саме легалізації так званих ліків на основі марихуани.
Лучанка Показати IP 18 Липня 2023 15:31
Боже, хай вічно в пеклі горять найбагатші злодії і злочинці по вині яких загинули Герої!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus