USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Ціллю ракетного удару по Чернігову був зліт виробників дронів

19 Серпня 2023 18:33
Кількість постраждалих через ракетний удар російських загарбників по центру Чернігова 19 червня зросла до 117 людей, 7 загиблих, у місті оголосили жалобу з 19 до 21 серпня.

Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако, передає УП.

За словами міністра МВС Ігоря Клименка, основні жертви під час атаки перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, а також повертались із церкви.

«Усі, хто перебував в драмтеатрі, вчасно спустилися до укриття. Працівники Національної поліції після оголошення повітряної тривоги намагалися завести всіх в укриття», – повідомив він.

Клименко розказав, що за драмтеатром розташований великий парк. Там із самого ранку мами гуляли з дітьми. Центральна площа повністю була заставлена автомобільним транспортом.

«Наші рятувальники вчасно прибули після прильоту ракети і загасили епіцентр вибуху. Згодом разом із поліцейськими почали надавати першу допомогу громадянам», – сказав він.

Нагадаємо, російські війська близько 11:30 ранку 19 серпня вдарили по центру Чернігова балістичною ракетою.

Як з'ясувалося, РФ завдала ракетного удару по драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводили зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня «Люті пташки», хоча точне місце проведення знали лише учасники заходу.

Пізніше пропагандистський ресурс РИА Новости заявив, що метою удару в Чернігові був «збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів».

Окрім знищеного Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, також пошкоджено пам'ятку архітектури національного значення – П'ятницьку церкву, яка належить до сфери відповідальності Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Історичний центр Чернігова, міста з тисячолітньою історією, є кандидатом на внесення до Списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Цьогоріч МКІП спільно з обласною та міською адміністраціями розпочали роботу над внесенням культурного ландшафту міста Чернігова до Переліку об'єктів культурної спадщини, що перебувають під загрозою. Адже, як бачимо, загроза від російських варварів тільки зростає», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 19 Серпня 2023 21:14
Сумно і боляче.Ці граблі луплять по цій макітрі і вкотре те саме.Яка виставка дронів,ви не сповна розуму???
Правда Показати IP 19 Серпня 2023 23:23
А ще виставка ворожої техніки на День Незалежності,як тут без мату...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus