USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Топ-10 найкращих фантастичних романів усіх часів*

16 Листопада 2023 14:06
Фантастична література завжди мала на меті змусити читача змінити точку зору та подивитися на реальність під іншим кутом. Саме ця свобода у вигадуванні нових світів, не скута умовностями, подарувала літературі безліч справжніх шедеврів.

А от які твори фантастика здатна запропонувати сучасному читачеві, розбещеному досягненнями технологічного прогресу, – розповідаємо.

Герберт Веллс, «Машина часу»

Науково-фантастичний роман Веллса свого часу став справжнім проривом. Саме тут вперше використано ідею подорожей у часі за допомогою техніки. Сьогодні цей штамп трапляється повсякчас, але ознайомитися з першоджерелом завжди цікаво.

Енді Вейр, «Марсіянин»

Роман відомий не в останню чергу завдяки екранізації 2015 року. У ході місії на Марс ботанік Марк Вотні опиняється сам на Червоній планеті. Йому доведеться знайти способи для виживання або загинути.

Філіп Дік, «Чи мріють андроїди про електричних овець?»

Сюжет культового твору американського фантаста зав'язано навколо Ріка Декарда – мисливця за андроїдами, які втікають на Землю з колонізованих планет і маскуються під людей.
Рей Бредбері, «Марсіанські хроніки»

Після того як планета Земля стала непридатною для життя внаслідок ядерної війни, земляни вирушають підкорювати Червону планету. Бредбері запакував роздуми на тему жорстокості людської природи у вигляд захопливого літопису.

Ніл Стівенсон, «Снігопад»

Роман Стівенсона у сатиричній формі розповідає заплутану історію хакерів у суспільстві майбутнього та ефектно змішує фантастику з кіберпанком.

Ден Сіммонс, «Терор»

У цьому фантастичному горорі письменник спробував пояснити, що насправді сталося з екіпажами кораблів «Терор» та «Еребус», які безслідно зникли в Антарктиці.

Вільям Гібсон, «Нейромант»

Справжній канон кіберпанкової фантастики, що експлуатував теми генної інженерії, мегакорпорацій та віртуальної реальності до того, як це стало мейнстримом.

Пітер Уоттс, «Морська зірка»

Історія про працівників підводної енергостанції, що живить енергією активних вулканів узбережжя Північної Америки. Характеризується детальною пропрацьованістю з науково-технічної точки зору.

Лю Цисінь, «Проблема трьох тіл»

Роман китайського фантаста розповідає про планування інопланетного вторгнення на Землю та послідовність подій, які ці плани запустили.

Айзек Азімов, «Фундація»

В основі циклу книг від класика фантастичного жанру лежить виникнення ідеї того, як легше пройти вік війн і катастроф, що насувається на Галактичну імперію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
На мою думку Показати IP 19 Листопада 2023 23:22
Найкращий, який я читав - цикл "Пісні Гіперіона" Дена Симонса. Рекомендую!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus