USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«Тобі личить твоя відставка»: студенти під Офісом президента вимагають звільнити Шкарлета

14 Лютого 2022 15:01
Біля будівлі Офісу президента проходить акція студентів «Якщо любиш – піди!» з вимогою відставки Міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

«Студентська спільнота України виходить на протест проти Сергія Шкарлета! Незважаючи на численні листи від органів студентського самоврядування провідних українських університетів Прем'єрміністру та Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, процес відставки міністра-плагіатора не запущено», – йдеться в заяві організаторів акції, повідомляє Українська правда.

До акції долучилися студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного авіаційного університету, а також інших студентських спільнот України.

У руках у протестувальників – плакати з написами «Шкарлет – геть», «Чекаю, коли ти станеш колишнім», «Плагіатору не місце в уряді», «Шкарлет, пора додому», «З Днем Шкарлетіна», «Тобі личить твоя відставка».

Основною вимогою студентів є відставка Міністра освіти та науки Сергія Шкарлета та призначення замість нього компетентного спеціаліста з бездоганною репутацією в академічному співтоваристві.

«Академічна спільнота виступає проти міністра-плагіатора з самого його призначення на посаду, а сьогодні до цієї вимоги приєднуються сотні студентів провідних українських вишів», – наголошують у заяві.

Серед іншого, на думку організаторів протесту, Шкарлет не відповідає посаді у зв'язку з низкою причин, зокрема:

- виявленням у його наукових працях плагіату;

- перевищенням повноважень та небажанням визнавати результати виборів президента НаУКМА;

- перебуванням серед підлеглих людей, нібито пов'язаних із режимом колишнього президента Віктора Януковича та безпосередньо з колишнім міністром освіти Дмитром Табачником;

- призначенням ректором НАУ Максима Луцького, який нібито підпадає під люстрацію та не має права очолювати ВНЗ.

«Наведений вище перелік аж ніяк, на превеликий жаль, не є вичерпним», – нарікають студенти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus