USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Страйк польських перевізників: загальна сума збитків вже склала 305 млн гривень

22 Листопада 2023 15:50
Один день простою через страйк польських перевізників на українсько-польських пунктах пропуску обходиться компанії-експортеру в один мільйон гривень. А загальна сума збитків від початку простою, завданих опитаним компаніям, сягнула принаймні 305,88 млн грн.

Про це повідомила за результатами експрес-опитування 55 компаній-учасників Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА), передає Кореспондент.

У повідомленні зазначається, що однаково страждають і імпортери, і експортери, бо 49% компаній завозять продукцію в Україну. Зокрема, 25% товарів прямують до Польщі, 15% – до Німеччини, а також до країн Балтії, Західної Європи, США, Канади, країн Азії та Африки.

Читати ще: Безлюддя «Ягодина»: за три доби через пункт пропуску замість 3600 авто прослідувало лише 364

«Страйк польських перевізників може суттєво ускладнити та навіть паралізувати роботу багатьох компаній в Україні. Це впливає на довіру, у тому числі й іноземних партнерів до українських компаній. Через вимоги польських перевізників, які до того ж адресовані не Україні, страждає саме український бізнес», – зазначила виконавча директорка ЄБА Анна Дерев’янко.

В ЄБА зазначили, що блокування руху на кордоні польськими перевізниками вже призвело до численних негативних наслідків для бізнесу: суттєво зросли витрати на перевезення, спостерігається зміна маршрутів, збільшуються черги на словацькому й угорському кордонах.

«Два тижні страйку створили суттєві труднощі для й без того обмежених можливостей української логістики», – констатували в ЄБА.

В асоціації також закликали польський бізнес до діалогу для розблокування польсько-українського кордону та вирішення спірних питань конструктивним шляхом.

Як ми вже писали, в четвер, 23 листопада, до протесту польських перевізників на знак солідарності планують долучитися фермери, які мають намір провести триденну акцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Листопада 2023 04:15
проросійські виб*дки-протестувальники, вочевидь, беруть приклад з окупанта, котрий по собі лишає лише попіл..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus