USD 40.86 41.30
  • USD 40.86 41.30
  • EUR 40.90 41.40
  • PLN 10.30 10.55

Скандал у Вашингтоні: американські компанії озброювали Путіна

8 Листопада 2023 12:32
США розслідують, яким чином американські компоненти електроніки опинилися в зразках російських безпілотників, ракет та танків.

Бюро з питань промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США видало розпорядження про тимчасове припинення експорту трьох компаній, обвинувачених у постачанні електроніки подвійного призначення в Росію, яка використовується для військових потреб. Про це пише УНІАН.

У заяві заступника Міністра торгівлі США з питань експортного контролю Метью Аксельрода йдеться, що 7 осіб і 3 компанії «були частиною складної глобальної схеми закупівель, в рамках якої незаконно здійснювалися поставки і закупівлі електроніки подвійного призначення на мільйони доларів для кінцевих користувачів в Росії, включаючи компанії, пов’язані з російськими військовими».

Дві компанії H Brothers і SN Electronics базуються в США, ще одна Suntronic – в ОАЕ. Експортні обмеження на вищезгадані компанії та особи введені на 180 днів.

Читати ще: У безпілотниках Shahed виявлено понад пів сотні європейських компонентів, – ЗМІ

Експортні обмеження накладені на 7 фізичних осіб, четверо з яких – Олег Зенченко, Катерина Ветошкіна, Павло Черніков, Володимир Бочкарьов є мешканцями Росії.

Троє інших – жителі Канади Микола Гольцев, Крістіна Пузирьова, а також мешканець США Салімджон Насріддінов були заарештовані 31 жовтня 2023 року відповідно до кримінальної справи про незаконне постачання електроніки подвійного призначення для військового виробництва в Росії.

Експортні обмеження пов’язані з обвинувальним висновком, винесеним у федеральному суді Східного округу Нью-Йорка. Справа є частиною спільного розслідування Міністерства юстиції США, Міністерства торгівлі та нью-йоркського відділення ФБР.

Згідно з обвинувачульними документами, Гольцев, Пузирьова та Насріддінов незаконно закуповували та поставляли на мільйони доларів електроніку подвійного призначення від американських виробників і дистриб’юторів кінцевим користувачам в Росії, що перебувають під санкціями, в тому числі через треті країни.

Як наголошується в судових матеріалах, деякі електронні компоненти з однаковими марками, моделями та номерами деталей, поставлені обвинуваченими через компанію SH Brothers, були виявлені в захопленому українськими військовими російському озброєнні і засобах розвідки.

Читати ще: У російській зброї, що використовують в Україні, виявили понад 450 компонентів західного виробництва

За період, вказаний в обвинувальному висновку, компанія SH Brothers здійснила сотні поставок до Росії на суму понад 7 млн доларів.

На початку листопада 2023 року стало відомо про те, що у США викрили масштабну схему з продажу Росії електроніки. Для реалізації схеми обвинувачені використовували дві зареєстровані в Брукліні юридичні особи.

У Сполучених Штатах Америки заарештували трьох осіб, які незаконно купували і відправляли в Росію електронні компоненти. Частина з цих товарів використовувалася окупаційними військами РФ у війні проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 8 Листопада 2023 21:46
Ахаха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus