USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Польща вишле близько 40 російських дипломатів за шпигунство

23 Березня 2022 12:17
40 російських дипломатів будуть вислані з Польщі через шпигунство на користь РФ.

Про це повідомляє польський портал Onet із посиланням на власні джерела.

За даними джерел Onet, посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва із цього приводу в середу вранці терміново викликали до штаб-квартири МЗС.

Список російських дипломатів, які, за даними польської влади, вели на території Польщі діяльність, несумісну з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини, налічує близько 40 прізвищ. До них належать, зокрема, співробітники посольства Росії у Варшаві.

Усі ці дипломати становлять загрозу безпеці Республіки Польща, а їхню діяльність можна вважати актами шпигунства на користь іноземної держави.

Окрім того, агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляка, підозрюваного у шпигунстві на користь РФ.

Про це повідомив речник міністра координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство PAP.

За його словами, підозрюваний працював у варшавському управлінні цивільного стану, де копіював дані і передавав російській розвідці.

Затримання відбулося 17 березня.

«Співробітники Агентства внутрішньої безпеки провели низку обшуків, в результаті яких зібрано широкий доказовий матеріал. Зараз все це аналізують. З огляду на характер документації, яку він збирав, діяльність підозрюваного становила загрозу для внутрішньої і зовнішньої безпеки Польщі» – заявив Жарин.

Підозрюваному може загрожувати до 15 років в’язниці.

Наразі суд арештував його на три місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus