USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

Партнери з американського міста Шамблі передали Ковелю тисячу англомовних книг

11 Січня 2024 23:33
Ковель отримав гарний подарунок з міста Шамблі. Американські друзі взялись допомогти з наповненням однієї з бібліотек англомовними книгами.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Над цією ініціативою працює школа англійської мови «Євроф’юче» та її керівник Інна Поліщук. Мер Шамблі Браян Мокк цьогоріч оголосив збір такої літератури. І перша тисяча примірників уже надійшли із-за океану.
У 12 коробках – книги для дітей та дорослих.

Для зручності у Шамблі їх класифікували на 6 категорій, позначивши стікерами різного кольору.

Пані Інна розповідає, що їх бібліотека налічувала понад тисячу книг. Вони надійшли з Британії, США, Польщі. Тепер завдяки Шамблі примірників стало удвічі більше. Тож доведеться облаштовувати нові полиці, щоб розставити усе та упорядкувати бібліотечний фонд.
Читати ще: Книжковий фонд бібліотек Луцької громади поповнило понад 800 нових видань

До слова, на Волині це перший такий проєкт, перша англомовна книгозбірня. Її засновники не лише планують і надалі поповнювати запаси новими збірками, але й популяризувати читання. Зокрема, проводити вечори любителів книг, зустрічі з авторами. Торік у них відбулась онлайн-зустріч з дитячою письменницею Аннет Артані.

Міський голова Ігор Чайка каже, дуже добре, що наші американські партнери відгукнулись на таку пропозицію: «Велике спасибі меру Шамблі Браяну Мокку, усім, хто подарував книги Ковелю. Впевнений, що це допоможе поглибити знання з англійської, хтось полюбить читати, а хтось відшукає нові сенси у цих виданнях».

Читати ще: За рік бібліотека у Луцьку зібрала 2 тонни російськомовних книг на макулатуру
«Єврофюче» запрошує ковельчан, які прагнуть поглибити свої знання з англійської мови, приходити та обирати собі книги. Їх можна взяти на місяць для домашнього читання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зомбіланд Показати IP 12 Січня 2024 02:20
Треба вчити нову державну мову. А книжки напевно про протестанство...
Олександр Показати IP 29 Січня 2024 21:18
Ви спочатку українською навчіться правильно розмовляти, а не поліською. І наповніть бібліотеки книгами рідною мовою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus