USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

Не вистачає засобів ППО: Ігнат розповів, чому російські дрони долетіли до Львова

20 Червня 2023 13:13
У ніч на вівторок іранським безпілотникам-камікадзе Shahed-136/131, які запутили російські військові, вдалося долетіти до Львова, оскільки в Україні недостатньо засобів протиповітряної оборони. Україна не може захистити всю свою територію тими зенітно-ракетними комплексами, які зараз має.

Про це розповів спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, пише УНІАН.

За його словами, зараз ППО розміщене там, де воно найнеобхідніше.

«...Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об’єкти, об’єкти атомної енергетики і лінію фронту. Не вистачає банально засобів ППО, і це ще м’яко кажучи, для того, щоб покрити Україну ковпаком, як це зробила держава Ізраїль», – зазначив речник.

Читати ще: Прильоти у Запоріжжі та Львові: Генштаб розкрив деталі нічного масованого удару РФ по Україні

Ігнат додав, що безпілотники летять руслами річок різними маршрутами, тому мобільним групам складно вночі ліквідувати їх зі стрілецької зброї, яка має невеликий радіус дії. Крім того, за його словами, повітряні цілі застарілі українські винищувачі не можуть знищувати ефективно. За його словами, захисники неба роблять все можливе, але нашій державі необхідні американські винищувачі F-16.

«Винищувачі 70-х років не здатні ефективно знищувати (повітряні цілі – ред.). Льотчики здатні, робимо все можливе, і є коефіцієнт збиття, є якийсь результат. Але цього недостатньо, бо техніка морально застаріла. Не бачить той радар. Неможливо цим озброєнням ефективно їх нищити...», – підкреслив він.

Нагадаємо, уночі росіяни запустили по території України 35 ударних безпілотників, українська протиповітряна оборона ліквідувала 32 з них.

Повідомлялося, що у Львові ворожий дрон влучив у об‘єкт критичної інфраструктури, виникла пожежа. Пізніше стало відомо, що через нічну ворожу атаку в обласному центрі трамваї змінили маршрути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 20 Червня 2023 18:40
"раніше, у 2020 році Міністерство оборони України замовило дві партії модернізованих зенітних артилерійських установок у версії 3СУ-23-4М-А1 «Шилка»". І ДЕ ВОНИ ? БАБУЇНАМ В АФРИКУ ПРОДАЛИ ?
Анонім Показати IP 21 Червня 2023 08:08
"Захищаючи великі міста" велике місто я так бачу в нас тільки Київ, а Дніпро Запоріжжя Харків якісь райцентри на пару тисяч чоловік. Київ має ешелони по всіх висотах/відстанях Patriot/SampT>NASAMS/IRIS-T>Skynex/Gepard а решта хай йдуть лісом прифронтові міста товчуть по житлових будинках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus