USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Нацбанк до Дня зброяра випустив монету «Українська бавовна. Нептун»

13 Квітня 2024 22:40
Національний банк України презентував першу пам’ятну монету «Українська бавовна. Нептун» із серії «Збройні Сили України», присвяченої українській зброї та її творцям.

Про це повідомила пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Ми вітаємо зброярів України! До їхнього професійного свята ми створили новий тематичний напрям у нумізматичній серії «Збройні Сили України», присвячений українській зброї та її творцям», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Нацбанк випустив памʼятну монету до Дня волонтерів

Під час урочистостей з нагоди свята заступник голови НБУ Олексій Шабан представив першу з серії монету – «Українська бавовна. Нептун». На її аверсі зображено ракетний крейсер «Москва» з пробоїною в корпусі, потоплений протикорабельними ракетами «Нептун». На реверсі монети – береговий мобільний ракетний комплекс «Нептун» у момент пуску ракети.

Читати ще: Нацбанк вводить в обіг нову пам’ятну банкноту «Єдність рятує світ»

«Нібито «невразливий» флагман російського флоту ми символічно стилізували під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює міф росіян про їхню велич. На рубці корабля зображено абрис зруйнованих кремлівської башти та муру, що символізує крах імперських амбіцій росії», – розповів Шабан.

Номінал монети – 5 гривень. Тираж – до 75 000 штук.

Придбати монету можна з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Вартість – 121 гривня.

Читати ще: НБУ випустив в обіг памʼятну монету «Антонівський міст»

Згодом монети будуть доступні для купівлі в банках-дистриб’юторах (Укргазбанк, Радабанк, ТАСкомбанк, ПриватБанк).

Як відомо, з минулого року, згідно з Указом Президента України, 13 квітня відзначають День працівника оборонно-промислового комплексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus