USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині за пів року до суду спрямовано 112 справ за порушення митних правил

27 Липня 2023 23:04
Цьогоріч на Волині у напрямку боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил посадовими особами митниці було запроваджено 240 справ. Сума складених протоколів сягає 50 млн грн. При цьому їх найбільша кількість (29%) припадає на статтю 471 Митного кодексу України – недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами.

Про це йдеться у повідомленні про основні показники роботи Волинської митниці у І півріччі 2023 року.

Типовими предметами правопорушень залишаються товари промислової групи широкого вжитку. Крім них, серед фактично вилучених у ході складання протоколів: транспортні засоби, м’ясопродукти та корм для тварин, тютюнові вироби, лісоматеріали, культурні цінності, холодна зброя.

Завершене провадження та направлено до суду 112 справ про порушення митних правил на суму 43,7 млн грн. Судами уже завершено розгляд 79 справ. За рішенням суду: конфісковано товарів на суму 20,11 млн грн, накладено штрафів на суму 17,83 млн грн.

Додатково за результатами правоохоронної роботи митницею перераховано до держбюджету 7,1 млн грн. З них від реалізації конфіскованих товарів – 0,821 млн грн, стягнутих штрафів – на загальну суму 6,3 млн грн.

Читати ще: Громади Волині отримали від власників елітних авто понад мільйон гривень

Також волинські митники виявили і припинили 71 діяння, що містило ознаки злочинів. У розрізі статей Кримінального кодексу найбільше з них, а саме 33 випадки, стосувалися незаконного переміщення через кордон наркотичних засобів чи психотропних речовин.

Незмінними помічниками у таких справах є службові собаки. На Волинській митниці працює 12 кінологічних команд.

Серед кримінально караних 16 справ містили матеріали про можливі шахрайства з вантажами гуманітарної допомоги. Також у звітному періоді митницею виявлено та припинено 9 спроб незаконного переміщення зброї та бойових патронів. Повідомлення про це надіслані правоохоронцям за підслідністю.

Боротьба з контрабандою і порушеннями митних правил на Волинській митниці триває, наголошують у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus