USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

На «Оскарі» з 2026 року буде нова нагорода – за найкращий кастинг

10 Лютого 2024 23:31
Організатори кінопремії «Оскар» оголосили, що з 2026 року буде запроваджено нову нагороду за найкращий кастинг.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Це буде перша нова конкурсна категорія на церемонії після того, як у 2002 році було додано нагороду за найкращий анімаційний фільм.

У своїй заяві керівники Американської кіноакадемії зазначили, що кастинг-директори «відіграють важливу роль у кіновиробництві».

Останніми роками кастинг-директори боролися за те, щоб їх визнавали так само, як визнають інші кінопрофесії, такі як звукорежисери, костюмери та гримери.

Категорія не буде представлена до церемонії 2026 року, адже кампанії з нагородження на наступний рік заплановані заздалегідь. Академія також поки не вирішила, чи буде включена нова категорія «Кастинг» в трансляцію.

Читати ще: У Лос-Анджелесі оголосили переможців 95-го «Оскара»

Таке рішення було прийняте попри зусилля Академії скоротити тривалість церемонії вручення «Оскарів» в останні роки, щоб зберегти інтерес глядачів. Часто шоу триває значно довше запланованих трьох годин.

Наразі на «Оскарі» вручають нагороди у 23 номінаціях – хоча загалом публіку цікавлять головні призи, такі як найкращий фільм, акторські категорії та найкраща режисура.

Кастинг-директори відповідають за наймання у нових кінопроєктах акторів – як зірок першої величини, які гратимуть головні ролі у фільмі, так і виконавців другорядних ролей.

Каскадери також боролися за створення власної категорії на церемонії вручення премії «Оскар», але поки що не досягли успіху.

Цьогорічна церемонія вручення «Оскарів», яку веде Джиммі Кіммел, відбудеться в Лос-Анджелесі 10 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus