USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«Лабораторія змін»: у Луцьку стартує проєкт зі збереження традиційної української культури

5 Вересня 2023 18:32
Громадська організація «Лабораторія змін» розпочинає реалізацію проєкту «Орф підхід та традиційна українська музика» за підтримки Фонду «МХП – Громаді» в рамках конкурсу «Час діяти, Україно!»

Мета проєкту – збереження традиційної української музики та її популяризація для дітей і молоді шляхом проведення тематичних музичних та танцювальних майстерень і мотиваційних зустрічей-гутірок в Інклюзивному хабі у Луцьку протягом осені 2023 року.

Проєкт реалізовуватимуть протягом вересня-грудня 2023 року. У його межах буде проведено Майстерню традиційного танцю та Співочу майстерню для молоді, тренінг для спеціалістів «Орф підхід та традиційна українська музика», серію зустрічей-гутірок із дослідниками-популяризаторами традиційної української культури.

Традиційна музика – один із ключів до розуміння автентичної української культури. І наш час найбільш сприятливий для цього, адже Україна, українське зараз переживає новий виток розвитку. Коли людина співає – вона розслабляється і зосереджується. Це повертає її до актуальних питань турботи про себе та змістовного спілкування з іншими.

Оскільки сьогодні ми маємо багато віртуального спілкування, яке втомлює, а також стрес, втому від війни, від роботи та, врешті, брак контакту із самими собою, українська традиційна музика є інструментом, який зцілює та заспокоює.

Орф підхід – методика, яку використовують і для навчання та розвитку, і як музично-терапевтичну практику для роботи з уразливими категоріями. Ще сам Карл Орф наполягав на тому, що потрібно використовувати музичний матеріал рідного для людини місця, який знаходить відгук на генному рівні, всотується разом з маминою колисковою. Поєднання цих компонентів дає позитивний результат.

Проєкт розв’язує відразу два завдання – збереження та популяризація української традиційної культури й навчання спеціалістів поєднувати українську музику з новітніми підходами навчання та розвитку. І це визначає його актуальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus