USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Хочемо довести, що ми на крок ближче до рівня «Дніпра», – головний тренер «Старого Луцька»

10 Березня 2024 11:54
Учора баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» у півфінальному матчі Кубка України поступився «Дніпру». Лучани непогано розпочали матч, але в другій половині більше грали індивідуально, що й стало причиною поразки.

Про це на післяматчевій пресконференції говорили капітан «Старого Луцька» Володимир Коцько та головний тренер Дмитро Чайковський.

«Був хороший зал. Дякую нашим вболівальникам, які приїхали з Луцька та Волині, ми відчували їхню підтримку. Щодо гри, то в першій чверті повели +8, дотрималися всіх наших установок, робили непогані атаки. Десь відчували, що можемо нав’язати «Дніпру» боротьбу та навіть виграти. Але «Дніпро» – це висококласна команда, яка йде без поразок у чемпіонаті. Тому вони були фаворитами у цій грі.

Але третя та четверта чверті перейшли в нашу індивідуальну гру. Коли проти команди як «Дніпро» ти граєш індивідуальний напад, не все йде добре. Вітаю їх з перемогою, а в нас через тиждень дуже важливий останній бабл, будемо готуватися до нього. «Дніпро» буде одним із трьох суперників», – зауважив Володимир Коцько.

Капітан лучан підкреслив, що півфінал Кубка – це хороше досягнення для команди: «Ми виходили на гру з налаштуванням дати бій «Дніпру». Я підбадьорював хлопців, що потрібно боротися до останньої хвилини. Але за три-чотири хвилини до кінця відчувалося, що опустили руки. Це новий досвід, ми вперше в історії потрапили у фінал чотирьох. Я гадаю, що це гарне досягнення для нашої команди».

Своєю чергою Дмитро Чайковський акцентував на класі «Дніпра» і також відмітив, що в другій половині його команда почала грати більш індивідуально.

«Почали непогано, але рівень «Дніпра» полягає в тому, що у них є 10-12 гравців, які один одного повноцінно замінюють. До того ж, у них різний функціонал і за цим потрібно було спостерігати. Ця ротація впливала на прийняття нами рішень. Щоб ці рішення приймати правильно, на майданчику мають бути досвідчені гравці, які мають досвід таких ігор. У другій чверті ми отримали -15, коли дали відпочивати Олександру Кольченку таДмитру Липовцеву. Тому це закономірний результат. У першій половині був дуже хороший відсоток трьохочкових, який дозволяв розраховувати на позитивний результат. Але в другій половині ми переключилися на індивідуальній дії. В таких ситуаціях наприкінці гри не вистачає сили та ясності розуму в прийнятті рішень. Тому результат закономірний. Приємно, що ми отримали такий досвід. Ми на шляху до цього рівня. Хочемо довести, що на крок ближче до рівня, на якому перебуває «Дніпро»», – сказав головний тренер лучан.

Також він прокоментував ушкодження Маркіза Джексона, зазначивши, що це не основний чинник поразки.

«В одному з моментів прилетіло в незручне місце. Він просив його не замінювати. Не скажу, що це ключовий момент, але це заважало йому захищатися і в нападі рішення були не дуже солідні. Однак це не основна причина неяскравої гри в нападі нашої команди в другій половині. Я вважаю, що ми не змогли скористатися тим, що під кільцем боровся Стейсі. Не змогли використати перевагу, яка виникала під час підстраховки трьохсекундної зони», – резюмував Дмитро Чайковський.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus